A TomTom szállítja a térképeket és adatokat a Hyundai autóiba

A Hyundai Motor Group és a TomTom úgy mélyíti el együttműködését, hogy Európa-szerte összes járművét a jövőben alapfelszereltségként TomTom technológiával látja el.

A megbízható földrajzi helymeghatározási technológiában szakértőnek számító TomTom vállalat bejelentette, hogy a Hyundai Motor Group (HMG) térképeit és valós idejű forgalmi adatait az autógyártó csoport teljes európai járműkínálatának támogatására választotta. Az elkövetkező években több millió Hyundai csoportos jármű alapfelszereltségként lesz ellátva ezzel a technológiával.

A Genesis ügyfelekhez hasonlóan mostantól minden új Hyundai és Kia vásárló élvezheti a TomTom kiváló minőségű térképeit Európában, amelyek támogatják járműveik műszerfalba épített navigációs rendszereit és a kettes szintű autonóm járművezetési funkciókat. A Genesis, a HMG prémium márkája tavaly nyáron vezette be modellkínálatát Európában, amelyben a TomTom térképei és valós idejű forgalmi technológiája már alapáron jár.

A TomTom fejlett térképei segítenek az autógyártóknak tovább feszegetni az automatizálás határait azáltal, hogy lehetővé teszik a fejlett vezetőtámogató rendszereket (ADAS), hogy még jobban előre jelezzék az előtte álló utat. A TomTom ADAS Map még jobb minőségű útinformációkkal látja el ezeket a rendszereket, beleértve a meredekséget, sávokat, kanyarulatokat és sebességkorlátozásokat, javítva a biztonságot, a kényelmet és a környezetbarát teljesítményt. 

A HMG innovatív Autópályás Vezetéstámogató Rendszere (HDA) ezekre az adatokra támaszkodva önállóan módosítja a sebességet, ha megváltozik a kiírt határérték és automatikusan lelassít, illetve biztonságosabb módon navigál az autópályafelhajtókban és ívekben. A TomTom térképadatok Európa-szerte rendkívül pontos, ellenőrzött tartalmat biztosítanak az összes sebességkorlátozási típushoz, segítve az intelligens sebességtámogatással (ISA) kapcsolatos kötelező előírásainak megfelelést, amely 2022 júliusától lépett életbe. 

„Nagyon örülünk annak, hogy Európában minden Hyundai és Kia ügyfél részesülni fog a TomTom kategóriájában legjobb földrajzi helymeghatározási technológiája által nyújtott kényelemből és biztonságból" – mondta Hae-young Kwon, a HMG Infotainment Fejlesztési Csoportjának alelnöke és vezetője. „A TomTom egy olyan partner, akiben megbízunk, hogy olyan rendkívül pontos térképadatokat biztosít, amelyekkel továbbfejleszthetjük Autópályás Vezetéstámogató Rendszerünk technológiáját, valamint valós idejű forgalmi információkat szolgáltathatunk, amelyek segítenek optimalizálni a navigációs útvonaltervezést."

"Örömmel terjesztjük ki kapcsolatainkat a Hyundai Motor Grouppal azért, hogy Európában minden egyes autójuk a TomTom technológiájával legyen felszerelve" – mondta Antoine Saucier, a TomTom Automotive ügyvezető igazgatója. „A Hyundai Motor Group az egyik leginnovatívabb és legelőrelátóbb szereplő az autóiparban, így alig várjuk, hogy a következő évtizedben együttműködhessünk, úttörő megoldásokat hozzunk létre, amelyek biztonságos, élvezetes és tiszta módon biztosítják a mozgás szabadságát."

Forrás: automotiveworld.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei