24 vadonatúj Hyundai Tucson került a cseh tűzoltósághoz

Mostantól 24 vadonatúj, teljesen felszerelt, tűzoltó színekbe öltöztetett Hyundai Tucson szolgálja a morva-sziléziai régió tűzoltóinak igényeit, akik a Hyundai nošovicei gyárában vehették át autóikat az autógyártó és a tűzoltóság közötti hosszútávú és többszintű együttműködés keretében.

A Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) már évekkel ezelőtt is fontos szerepet játszott a Morva-Sziléziai Régió Tűzoltóság (HZS MSK) nošovicei állomásának felépítésében és működtetésében. A HMMC, a Morva-Sziléziai Régió és a HZS MSK között az üzem építése során kötött szerződés alapján évente jelentős összeggel, több mint 20 millió cseh koronával járul hozzá működéséhez, valamint a HZS MSK látja el a HMMC tűzoltósági feladatait.

Közös megegyezés alapján az idei év pénzügyi teljesítést részben kiváltja a Hyundai Tucson modell 24 példányának leszállítása, amely hosszútávon a HMMC termelésének mintegy háromnegyedét teszi ki. A Tucson többek között az európai kompakt SUV-szegmens idei legkelendőbb autója – a Style Premium felszereltségi szinten a tűzoltóknak szánt változat speciális tűzoltó felszereléseket is tartalmaz, köztük fény- és hangjelző berendezéseket, valamint rádió adóvevő készüléket is. Minden tűzoltó járműben 1,6 literes, 180 lóerős T-GDI benzinmotor, praktikus összkerékhajtás és 7 fokozatú, duplakuplungos automata sebességváltó található, aminek köszönhetően a nošovicei hobbiterepjáró nem fél a nehezebb terepviszonyoktól sem. Az autók parancsnoki járműként szolgálnak majd a morva-sziléziai régió 23 tűzoltóállomásán, valamint a Frenštát pod Radhoštěm-i vegyi laboratóriumban. 

„Méltán vagyunk büszkék a Tucson modellünkre, köszönhetően sikerének és népszerűségének az ügyfelek körében. Nagyra értékeljük a hosszútávú és kölcsönösen előnyös együttműködést a tűzoltóság és a mentőszolgálat tagjaival és örülünk, hogy mind a 24 Tucson jármű segíteni fog fontos és igényes szolgáltatásuk elvégzésében” – mondta Cheol-seung Baek, a HMMC elnöke.

„A nošovicei Hyundai a régióban való működésének kezdete óta megbízható partner számunkra” – tette hozzá a HZS MSK igazgatója, Radim Kuchař. „Sok területen hosszútávú együttműködést folytatunk. Ezért örülünk, hogy a parancsnoki járműveink szükséges cseréjének részeként Nošovicéből szereztünk be Hyundai Tucson modelleket, amelyek teljes mértékben megfelelnek az igényeinknek.”

A Hyundai a tűzoltósággal együtt rendszeresen számos rendezvényt szervez a térségben. A tűzoltók az autóipari vállalat telephelyére járnak, hogy az itt gyártott autók konstrukcióit, új technológiáit megismerjék és a lehető legjobban felkészüljenek a közlekedési baleseteknél történő beavatkozásokra, a dolgozók pedig szakemberekkel együtt gyakorolják többek között a gyártócsarnokok kiürítését. 

Nem sokkal ezelőtt a nošovicei Hyundai 19 különböző típusú autót adott át a tűzoltóságnak a HZS CR kroměříž-i közlekedési balesetek mentőbajnokságához. Köztük vannak a korábbi gyártásból származó előszériás vagy hiányos autók is. A nošovicei Hyundai rendszeresen adományoz a mentési technikák gyakorlati oktatására szánt autókat a tűzoltóknak. A HMMC a Morva-Sziléziai Fiatal Tűzoltó Ligának is partnere a tűzoltósportokban.

Forrás: hyundai-motor.cz

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei