Az új Hyundai Accent modern külsőt kap

A Hyundai Motor jövőre tervezi bemutatni Accent kompaktjának legújabb generációját, amelytől azonban Európa után sajnos Észak-Amerikának is búcsúznia kell. 

A Hyundai Motor amerikai leányvállalata megerősítette, hogy az Accent modell a 2023-as modellévben már nem lesz elérhető Észak-Amerikai piacain, csakúgy, mint a valamivel nagyobb és sokkal sportosabb Veloster N kupé sem. Mint általában, ezt a döntést a nyilvánvaló crossoverek kínálatbővítésének számlájára írható. 

Habár az európai után most már az amerikai piacról is kivezetik a modellt, a kiskompakt Accent tovább fog élni máshol, ahol a koreai márka már az autó legújabb hatodik generációt teszteli. A kémfotók tanúbizonysága szerint a formatervezőket elsősorban a nagyobb Elantra típus ihlette, a vastag álcázás mégis tökéletesen elrejti a végső dizájn részleteit.

Elől a 2023-ban érkező Hyundai Accent széles hűtőmaszkot és lejjebb helyezett fényszórókat kínál. A lökhárító kinézete alapján éles vonalvezetéssel rendelkezik, a tetővonal pedig erősen lejt hátrafelé. Az átalakítás része lesz a szögletesebb csomagtérfedél, az új hátsó lámpákkal és a hátsó lökhárítóval együtt. Átdolgozott színpalettára és új formájú kerekekre is számíthatunk.

Az egyes piacokon Verna néven is árusított vadonatúj Hyundai Accent alapjairól és a meghajtásról egyelőre semmit sem lehet tudni. Mindazonáltal ez utóbbi a szokásos benzines kínálatot tartalmazhatja, amelyből néhány (vagy talán mindegyik) lágyhibrid technológiával is rendelkezhet, illetve egyes piacokon, pl. Indiában valószínűleg egy dízel is a kínálat részét képzi majd. 

A Hyundai várhatóan az elkövetkező hónapok során tervezi bemutatni vadonatúj generációs Accent modelljét, amely várhatóan elsősorban az ázsiai, illetve a dél-amerikai piacokon fog értékesítésre kerülni. 

Forrás: autoevolution.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei