A Hyundai IONIQ 5 lett az Év Autója Japánban

A Hyundai Motor bejelentette, hogy vadonatúj tisztán elektromos IONIQ 5 crossovere nyerte a 2022-2023-as Év Importautója kitüntető címet a Japán Év Autója (JCOTY) választáson. 

A Hyundai Motor dedikált akkumulátoros elektromos márkájának első modelljeként az IONIQ 5 megkapta a verseny egyik legrangosabb elismerését, megelőzve ezzel a BMW iX, a Range Rover és a Renault Arkana modelleket, amelyek szintén az idei év tíz legjobb autói közé kerültek. Ez az első olyan alkalom, amikor egy koreai autógyártó díjat nyer a JCOTY versenyén.

A Japán Év Autója díjat 1980-ban hozták létre azért, hogy a tesztvezetések és a Japán Év Autója Végrehajtó Bizottság döntős szavazatai alapján kijelöljék az Év 10 legjobb autóját és minden kategória végső győztesét. Japán belső autópiacán az előző év november 1. és október között megjelent járművek vehettek részt az idén 31. alkalommal megrendezett versenyen. A Hyundai IONIQ 5 modellt november elején 48 jelölt közül választották be a 2022-2023 év 10 legjobb autói közé.

„Az IONIQ 5 merész új irányt jelez az elektromos mobilitás terén a japán és a világ minden táján élő vásárlók számára. Már az is jelentős eredmény, hogy s számos rangos globális díjakat, köztük az Év Autója díjat iy elnyert modellt Japánban is elismerték, különösen ilyen erős konkurensekkel szemben" – mondta Won Sang Cho, a Hyundai Mobility Japan vezérigazgatója. „Mióta az év elején az IONIQ 5 forgalomba került Japánban, azóta állandó pozitív visszajelzéseket kapott a vásáróktól, akik dicsérték az IONIQ 5 dizájnját, mérnöki tervezését és kiváló hatótávját. Továbbra is arra törekszünk, hogy a japán piac iránti őszinteséggel és alázattal hozzájáruljunk a mobilitás jövőjéhez."

Az IONIQ 5 modellt a Hyundai Motor Group E-GMP platformjára épülve fejlesztették ki. Az autó futurisztikus formatervvel, innovatív, különféle életstílusokhoz illeszkedő belső térrel, környezetbarát anyagokkal, dinamikus vezetési teljesítménnyel és magasfokú biztonsággal büszkélkedhet. Az elektromos jármű V2L funkciót és különféle vezetéstámogató funkciókat is kínál, amelyek fokozzák a járművezetők és az utasok elégedettségét.

A JCOTY Bizottság megjegyezte, hogy a bírák nagyra értékelték az IONIQ 5 innovatív külső megjelenését, belső kialakítását, kiemelkedő hatótávolságát és dinamikus teljesítményét. Nagyra értékelték továbbá a különféle kényelmi és biztonsági jellemzőit is, amelyek fokozzák a vezetési élményt is.

A modell máris számos rangos globális díjat érdemelt ki, többek között áprilisban aVilág Év Autója, októberben pedig a 2023-as MotorTrend Év SUV-ja címet. Emellett elnyerte a 2022-es Német Év Autója, 2022-ben az Egyesült Királyság Év Autója Díját, valamint 2022-ben a Wards 10 legjobb motor- és hajtásrendszerek, a Cra&Driver 2022-es Év Autója, az Auto Motor and Sport elsőszámú elektromos járműve, valamint az Auto Bild Év Legjobb Importautója és az Auto Zeitung Legjobb Elektromos Autója díját is. 

A Hyundai Motor „Haladás az emberiségért” víziójával összhangban a vállalat 2022-ben létrehozta a Hyundai Mobility Japan vállalatát azért, hogy zéróemissziós járműveket kínáljon a japán autópiac számára egy olyan online platformon keresztül, amely a fiatalabb, környezettudatos japán ügyfelek számára készült.

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei