A Hyundai januártól csak elektromos autókat árul Norvégiában

Miután a Hyundai Norvégiában 90 százalékban csak tisztán elektromos autókat értékesített, a vállalat hivatalosan is bejelentette, hogy 2023. január 1-től kizárólag villanyautókat fog árusítani a norvég autópiacon.  

Nyolc év folyamatos bővülés után a Hyundai az egyik legnagyobb autómárka a norvég piacon. Különösen az úttörő Ioniq modell 2016-os bevezetése után kezdtek növekedni a márka értékesítési számai és azóta a norvégok özönlöttek a kereskedőkhöz azért, hogy új Hyundai villanyautót szerezzenek be maguknak.

Az elektromos autók piacán vezető szerepet betöltő norvég piac a Hyundai elektromos autókkal kapcsolatos tevékenységének is zászlóshajójának bizonyult. Az Ioniq Electric gyorsan a piac egyik legnépszerűbb elektromos autójává vált és mindaddig jelentős eladási darabszámokkal folytatódott, amíg az utolsó autót karácsony előtt át nem adták. 

A Kona Electric 2018-as piacra dobásakor nagy hatótávjával, kedvező árával és crossover-formájával forradalmat jelentett az elektromos járművek piacán, amelynek köszönhetően a norvég és az európai vásárlók körében is sikert aratott. Norvégiában 8 ezer előrendelés érkezett már az autó érkezése előtt és az elmúlt évek eladási eredményei alapján a Kona Electric folyamatosan az ország legnépszerűbb autói között maradt.

Azóta megérkezett az IONIQ 5, szintén a vásárlók igényeit legjobban kielégítő funkciókkal. A nagy hatótáv, a villámgyors töltés, a nagy tér és a praktikus SUV-forma mind fontos kritériumok a vásárlók számára, így a piac egyik legfejlettebb elektromos autójaként az IONIQ 5 Norvégia ötödik legkelendőbb autója lett 2022-ben.

A Hyundai már 2020-ban úgy döntött, hogy Norvégiában csak konnektoros plug-in és elektromos autókat ad el, köszönhetően az olyan izgalmas új plug-in hibrid modelleknek, mint például a Tucson Plug-In Hybrid és a Santa Fe Plug-In Hybrid. Most azonban 2023. a Hyundai számára új mérföldkővet jelent a norvég piacon. 2022 végén a márka utolsó plug-in hibridjeit is eladták, 2023. január 1-től pedig Norvégia válik az első olyan piaccá, ahol a Hyundai csak és kizárólag elektromos autókat értékesít.

„Nagyon bízunk a már meglévő modellportfólióban és most, hogy piacra dobjuk a vadonatúj IONIQ 6 limuzint, eljött az idő, hogy a norvég piacon kizárólag elektromos autókat áruljunk. Az IONIQ 5 és a Kona Electric már régóta a legnépszerűbb autók közé tartoznak a piacon és biztosak vagyunk benne, hogy tisztán elektromos autóink további sikereket hoznak majd a jövőben is – mondta Thomas Rosvold, a Hyundai Motor Norway ügyvezető igazgatója, majd hozzátette: „Nemrég láthattuk az első képeket a következő generációs Kona Electricről is, amely egyszerre lesz nagyobb, stílusosabb és dinamikusabb, mint korábban. Az elkövetkező néhány évben emellett számos egyéb újdonság is lesz, más szóval a teljesen elektromos jövőre készülünk.”

A Hyundai már átvette a vezető szerepet a norvég villanyautó-piacon és a nagy, független piaci felmérések szerint az egyik olyan bejáratott márka, amely bár belsőégésű motoros autókat is gyárt, ám a vásárlók leginkább az elektromos autókhoz kötnek. A márka erős örökséggel rendelkezik, amelyre építeni lehet és évek óta olyan erős ajánlatokat kínál az elektromos autóival, mint például a nagy hatékonyság, nagy hatótáv és olyan innovációk, mint a 800 V-os villámtöltés, a V2L funkció és a forradalmi helykihasználás a fejlett E-GMP (Electric-Global Modular Platform) elektromos járműplatformnak köszönhetően.

2022-ben a Hyundai Motor Norway vállalat elektromos autóinak értékesítési részesedése 93 százalék és a villanyautók aránya az elmúlt években is folyamatosan több mint 90 százalék volt Norvégiában. A 2020 és 2022 közötti időszakban a márka 25 ezer személygépkocsit adott át Norvégiában, amelyek 92 százaléka teljesen elektromos volt. Ezzel a Hyundai Norvégia egyik legnépszerűbb autómárkája lett.

Forrás: mynewsdesk.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei