Jövő évtől a Hyundai csak villanyautókat forgalmaz Norvégiában

A Hyundai norvég képviselete bejelentette, hogy 2021-től kezdődően benzines és dízelmotoros autók helyett csak olyan modelleket fognak forgalmazni, amelyek hálózatról vagy hidrogénkútról feltölthetőek.  

A Hyundai Motor Norway PR menedzsere, Øyvind Knudsen is megerősítette, hogy a vállalat 2021-től kezdődően nem forgalmazza hagyományos belsőégésű motorokkal szerelt modelljeit Norvégiában. A Hyundai már most is hatalmas piaci részesedéssel rendelkezik a villanyautók szegmensében, amit a ezzel a lépéssel jövőre igyekeznek tovább növelni. Ezért a vállalat 2021 január elsejétől csak olyan autókat helyez forgalomba Norvégiában, amelyek plug-in, teljesen elektromos vagy üzemanyagcellás hajtáslánccal rendelkeznek.  

A számos ösztönző intézkedéseknek, többek között a forgalmi adó eltörlésének, a fizetős utak ingyenes használatának, illetve a tömegközlekedés részére fenntartott forgalmi sávok szabad használatának  köszönhetően az elektromos járművek hatalmas ütemben terjednek Norvégiában. Idén októberben 10 Norvégiában forgalomba helyezett jármű közül 6 volt elektromos üzemű. Évekkel ezelőtt a kínálat még igen korlátozott volt, ám az autógyártók jelenlegi egyre gyarapodó villamosított modellpalettájával a legtöbb norvég számára az elektromos autók elérhetővé váltak. Norvégia célja, hogy 2025 után csak elektromos autókat engedjenek forgalomba helyezni.   

Ha a Hyundai norvég képviseletén múlik, erre nem kell 2025-ig várni. „A kormányzat állami költségvetési javaslatai alapján biztosak vagyunk abban, hogy stratégiánk helyes” – mondja Knudsen. „A Hyundai már most is nagy villanyautó-részesedéssel rendelkezik Norvégiában és amikor jövőre a Hyundai IONIQ 5 elektromos családi szabadidő-autót is bevezetjük, ezt a pozíciónkat tovább erősíthetjük.”  

Knudsen szerint a Hyundai norvég eladásainak nagyjából 90 százalékát tisztán elektromos járművek fogják kitenni.  A fennmaradó 10 százalék feltehetően az üzemanyagcellás Hyundai Nexo modell lesz. A PR vezető hangsúlyozza továbbá, hogy az elektromos autók fontos szerepet játszanak a Hyundai számára. Ezt megerősíti a Hyundai azon célja is, hogy 2025-re a világ három legnagyobb elektromos járműgyártója közé kerüljön. Norvégiában jelenleg a legkeresettebb elektromos autó az Audi e-tron, ezt követi a Volkswagen e-Golf, a Nissan Leaf, a Hyundai Kona Electric és a Tesla Model 3.

Forrás: dagelijksauto.nl

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei