Gyakorlatilag elkészült a Hyundai új villanyautója

 

A Hyundai a jövő év elején tervezi bemutatni IONIQ villanyautó-márkájának vadonatúj 5-ös modelljét, amely a legfrissebb kémfotók alapján gyakorlatilag elkészült.

A Hyundai jövőre hatalmas ugrásra készül a villanyautók piacán: a csoporthoz tartozó Hyundai, Kia és Genesis márkák összesen három darab, azonos platformra épülő crossover modellt terveznek bemutatni. Ezek közül a Hyundai IONIQ 5 modellje lesz az első, ami az újonnan kifejlesztett, december elején végre hivatalosan is bemutatkozó E-GMP padlólemezére épülve új mércét állíthat kategóriájában.


Az IONIQ 5 prototípusai már számtalanszor felbukkantak a világ különböző pontjain, legutóbb a vállalat németországi műszaki fejlesztőközpontja környékén sikerült lencsevégre kapni egyet. A fotók alapján pedig az egyértelműen látszik, hogy az autó gyakorlatilag készen áll a sorozatgyártásra. Ugyan a jármű továbbra is vastag álcát visel, az alatta megfigyelhető részletek már egyértelműen a szériaközeli állapotot tükrözik.

A korábbiakhoz képest nagy változás, hogy az álcaponyva alatt a fényszórók és a LED nappali menetfények gyönyörűen kirajzolódnak, négyszögletes alakjukkal pedig a tavaly Frankfurtban bemutatott 45 tanulmányautót szinte teljes mértékben visszaidézik. Ugyanez a sűrű hálómintás felniknél már korábban is megfigyelhető volt, most viszont a hátsó lámpákon is egyértelműen látszik, hogy a Hyundai tervezői valóban a 45 tanulmány alapján dolgoztak és azt a lehető legteljesebb mértékben ültetik át a szériába.

A kétféle, 58 és 73 kWh kapacitású akkumulátorral, utóbbi esetében 450-500 kilométeres hatótávval érkező IONIQ 5 modell a pletykák szerint annak ellenére alig lesz drágább, mint a Kona, hogy méretében, formavilágában, technológiájában és felszereltségében jelentősen túlmutat azon. A hírek szerint az autót 2021 elején elsőként Európában tervezik bemutatni, míg Dél-Koreában csak ezt követően jelenhet meg.

Forrás: motor1.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei