N Line előzetessel érkezett Amerikába az új Hyundai Tucson

A Hyundai Motor America egy online közvetítés keretében bemutatta vadonatúj Tucson modelljét, amelynek keretében az új N Line változat előzetes képeit is megmutatták.

A Hyundai a kaliforniai West Hollywoodban bemutatta vadonatúj 2022-es Tucson hobbiterepjáróját a médiának. A vadonatúj Tucson formaterve a Hyundai Design Center tanulmányainak sorozatából jött létre, amelyek kifejezik az Érzéki Sportosság folyamatosan fejlődő globális formatervezési identitását. A Tucson benzin- és hibrid modellek 2021 tavaszán jelennek meg az amerikai piacon, a plug-in modellek 2021 nyarától lesznek elérhetők. Az új 2022-es Tucson belsőégésű motoros modelljeit a Hyundai Motor Manufacturing Alabama (HMMA) és a koreai Ulsan üzemeiben gyártják. 

„Új Tucsonunk a Hyundai környezetbarát hajtáslánc megközelítésének teljes spektrumú jövőképét testesíti meg, hiszen belsőégésű, hibrid és plug-in hibrid modelleket kínálunk népszerű kompakt hobbiterepjárónkban. Mivel az új hibrid SUV platformokhoz mostantól az összkerékhajtási képességet is biztosítjuk, az ügyfeleknek már nem kell választaniuk az terepképesség és a kiemelkedő hatékonyság között” – mondta Thomas Schemera, a Hyundai Motor termékosztályának vezetője.

A vadonatúj Tucson Amerikában is ugyanazzal a meghökkentő formatervvel jelenik meg, mint Európában, vagy Koreában. Az Érzéki Sportosság formaterve ékszerszerű, a rejtett LED menetfényeket is magába foglaló hűtőmaszkja és kialakítása a Tucson elkülönülő egyéni identitását hangsúlyozza a zsúfolt kompakt hobbiterepjárók piacán. A hosszú motorháztető, a rövid túlnyúlásokkal és a jellegzetes parametrikus alakzatokkal már álló helyzetben mindenre kész dinamikus karaktert ad az autónak. Hátul pedig a teljes szélességben kiterjedő LED lámpatest a félig rejtett háromszög formájú alakzataival a frontkialakítást tükrözi vissza. A tervezési téma tisztasága érdekében a Hyundai logót megemelték és beépítették az üvegbe, a hátsó ablaktörlőt pedig a hátsó légterelő alá rejtik. 

Az új Tucson belső térkialakítása sem tér el jelentősen a korábban már megismertváltozatoktól. Középen a gombokat nélkülöző 10,25 collos érintőkijelző található, míg a kormány mögötti területet az árnyékoló nélküli műszeregység foglalja el. A műszerpult kialakításában itt is megjelenik az egyedi multifunkciós légbeömlő rendszer, amely az egész pulton végigvonul. Ezek az elemek a puha, párnázott felületekkel csúcstechnológiás, prémium környezetet teremtenek. A Tucson második sori ülései a csomagtér felöli karral ledöntve eltűnnek a padlóban, amivel könnyedén lehet a rakteret bővíteni.

Az amerikai piacon az új Tucson egyszerre kínál 2,5 literes, közvetlen befecskendezéses Smartstream és hengerenkénti befecskendezéses benzinmotort, valamint 1,6 literes, turbós hibrid és plug-in hibrid hajtásláncokat is. Az új Smartstream 2,5 literes motor 187 lóerős, ami a kiváló hatékonyság és gyorsulás érdekében egy nyolcfokozatú automata sebességváltóval kerül forgalomba. A hibrid hajtáslánc 1,6 literes turbófeltöltős benzinmotorja várhatóan 177 lóerőt teljesíti, ami a hibrid rendszer 44,2 kW teljesítményű villanymotorjával és 1,49 kWh kapacitású akkujával együtt 226 lóerős lesz. Ez a hibrid hajtáslánc 30 százalékkal hatékonyabb, mint a hagyományos benzinmotor, miközben nyomatéka 20 százalékkal nagyobb. Ez a kiváló hatékonyság több mint 800 kilométeres hatótávolságot is biztosít.

A jövőre elérhetővé váló konnektoros hibridmodellek ugyanezt az 1,6 literes turbófeltöltős, közvetlen befecskendezéses hibrid hajtásláncot és hatfokozatú automata váltót kapták. A Plug-in Hybrid akkumulátor viszont nagyobb, 13,8 kWh kapacitású, amivel a becsült elektromos hatótávolsága 45 kilométer. A 7,2 kW teljesítményű belső töltővel az akkumulátor kevesebb, mint két órán belül újratölthető. 

A Hyundai az amerikai bemutatóval egy időben nyilvánosságra hozta a Tucson érkező N Line változatának előzetes fotóit is, amely meghatározóan fontos szerepet tölt be az új Tucson palettáján. A Tucson N Line kulcsfontosságú modell a Hyundai azon terveiben, hogy az N sportmárka portfólióját a 2022-es évre különféle szegmensekben összesen hét modellesre bővítse.

A Hyundai terveiben három N sportmodell szerepel, amelyek között ott van az Elantra N változata is, valamint N Line modellek, köztük a Sonata N Line, az Elantra N Line és a Tucson N Line modellek. Az N márkastratégia az új N szenzációs modellek állandó kadenciáját kínálja, hogy mindenféle rajongót kielégítsen. A Tucson N Line agresszív és jellegzetes külső megjelenést és elkülönülő belső részleteket kínál. A szériamodellekhez egyedi felszereltséget és színpalettát is terveznek. A Tucson N Line 2021 tavaszától lesz elérhető.

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei