Az új Hyundai Santa Fe belül is kimagasló minőséget kínál


Az új Hyundai Santa Fe jóval többet kínál, mint amit egy átlagos modellfrissítés során el lehet várni és ez nemcsak az autó technológiájában, de belső terének minőségében és színpalettáján is észrevehető.  

A 2021-es Hyundai Santa Fe sokkal többet kínál, mint bárki elvárta, beleértve a színeket és a belső kialakítását is. Seon-Hwoi Moon, a Hyundai 2-es Belső formatervezési Csapatának formatervezője és Jong-Geun Lee, a Hyundai Színpaletta Csapatának vezető tervezője válaszol az ezekkel kapcsolatos kérdésekre az alábbiakban.

A belső formavilág jelentősen átalakult. Mi volt ennek a fő koncepciója? 

Az új Santa Fével mind a prémium szintű érzelmi minőséget, mind a csúcstechnológiát szerettük volna elérni. A parancsnoki híd típusú magas középkonzol, amely a vezetőülést és az utasülést elválasztja, egy luxusautó érzetét kelti. Jól illeszkedik a műszerfal burkolatához és az ajtókárpitokhoz, így egy tisztességes prémium vezetői környezetet teremt. Ezenkívül egy nyomógombos sebességváltó is azt támasztja alá, hogy ez a Hyundai család egyik modellje.


Úgy tűnik maga a struktúra is sokat változott. Az új konzolon mik az újdonságok? 

Az új konzol nemcsak fokozott kényelmet, de vizuális állandóságot is kínál. Úgy néz ki, mintha elegánsan lebegne, miközben ergonomikus kialakítása lehetővé teszi a sofőr számára, hogy kényelmes pozícióba helyezze karjait. A nyomógombos sebességváltó pontosan a konzol közepén található, megkönnyítve ezzel a hozzáférést.

Sok időbe telt, mire kiválasztottuk a magas konzolhoz illeszkedő anyagokat. A konzol körül puha anyagot használtunk, hogy kényelmes és bolyhos megjelenést nyújtson, míg a keményebb anyagokat úgy válogattuk ki, hogy úgy tűnjön, mintha a konzolt finoman kidolgozott kövek borítanák.


Milyen tényezőket kellett mérlegelni, miközben egy családbarát koncepción dolgoznak?

Kezdetnek tágas utastérre és poggyásztérre van szükség. Az új Santa Fe a konzol alatt további helyet kínál. Egy 255 mm hosszú tálca nagyon hasznos lehet, a konzol tárolódoboza pedig 7,5 literes terével nagyobb lett. A két pohártartó felett egy csúsztatható fedél található, amely zárt állapotban letisztult megjelenést kölcsönöz a konzolnak. Mindezek miatt az összkialakítás eléggé „prémiumos” lett.

Az új Santa Fének van új csúcstechnológiája is? 

A leginkább említésre méltó a 12,3 colos, teljesen digitális műszercsoport és a 10,25 colos érintőképernyős audio-video navigációs (AVN) rendszer. A rendkívül hatékony LCD képernyő tiszta információkat közvetít a vezető részére. Az ajtók zsebében és a konzol oldalán 64 színes LED hangulatvilágítás található, amellyel a sofőr nemcsak megváltoztathatja az utastér hangulatát, de betekinthet az ajtózsebekbe is.


Milyen szín lenne a legmegfelelőbb az új Santa Fe bemutatására? 

Az árnyalatok átfogó koncepciója a „Természetes tér”, amely nyugodttá és kényelmessé teszi az utasok számára az utazást. A nyolc árnyalat közül a Glacier White, a Lagoon Blue és a Tigard Brown vadonatúj színek. Ha már a Glacier White-ról esett szó, azt hiszem, vásárlóink imádni fogják, mivel a fehér az egyik legnépszerűbb színválasztás. A szó szerint a lagúnák ihlette lagúnakék városi, erőteljes megjelenést kölcsönöz a járműnek. Eközben a Tigard Brown a tükröződő fény irányától függően különböző árnyalatokat mutat.

Meglehetősen változatosak a belső színek. Pontosan milyen új színek vannak? 

Az új Santa Fe szegmensének legszélesebb belső színválasztékát kínálja. A fekete, a kéttónusú sötétbézs és a kétszínű barna az alapszínekhez jár. A kétszínű teve, a kéttónusú khaki és a világosszürke a Caligraphy felszereltség lehetőségei közé tartoznak. Az egyik legújabb opció a kétszínű barna, amely nyugodttá és fényűzővé teszi az utasteret. Másrészt a kétszínű teve elbűvölőbb és melegebb megjelenést kölcsönöz neki. A kétszínű khaki és világosszürke azoknak a fiatal vásárlókhoz szól, akik fényesebb és üdébb utastérre vágynak. A steppelt öltésekkel készült valódi bőrülések teszik teljessé a belső tér kialakítását.


A Caligraphy felszereltség által nyújtott érzelmi minőség valóban kiemelkedő; a konzol és az alsó műszerfalbetét műbőrrel készül, az alumínium alapú konzol pedig a modern csúcstechnológiát képviseli. A Napa bőrülések fényűző gyémántfoltos varrásai, az ülések hímzései, a kiváló minőségű ablakemelő kapcsolók és a kormánykerék gombjai is gyönyörűen kidologozottak.


Forrás: hyundaimotorgroup.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei