Üzemanyagcellás Hyundai flottát vett a Puma

A világ egyik vezető sportmárkájaként a Puma nemrég hat darab Hyundai Nexo üzemanyagcellás gépkocsival bővítette járműflottáját.  

A járművek a vállalat 10FOR25 elnevezésű stratégiájának részeként kerültek a flottába, amelynek célja, hogy a Puma az évtized végére széndioxid-kibocsátását jelentősen csökkentse. A Puma idén júliusban vette át első üzemanyagcellás autóját a németországi Herzogenaurach városában, amellyel együtt egy Kona Electric is érkezett a flottába. 

„Környezetbarát alternatívákat hasznosítva járműparkunk is kiveszi részét a károsanyag-kibocsátás csökkentésére irányuló stratégiánknak” – mondta Stefan Seidel, a Puma vállalati fenntarthatósági részlegének vezetője. „A 10FOR25 fenntarthatósági stratégiánk részeként célunk, hogy a széndioxid-kibocsátásunkat 2030-ra 35 százalékkal tudjuk csökkenteni.”

Az első néhány hónap sikeres tesztelését követően a vállalat most további öt darab Hyundai Nexo gépkocsit állított be járműflottájába. Ennek köszönhetően a vállalat hat dízelmotoros tud lecserélni olyan hidrogénnel működő környezetbarát modellre, amely a működése melléktermékeként mindössze vízpárát bocsát ki. A Hyundai Nexo hatótávja egyetlen feltöltéssel a 600 kilométert is eléri, miközben újratöltése mindössze néhány percet vesz igénybe. 

Sebastian Friedrich, a Puma központi vevőszolgálatának vezetője hozzátette: „Ezek a járművek nagyon vonzó alternatívát jelentenek a belsőégésű motorokkal szemben, mivel ugyanúgy lehet őket használni. Az autót használók visszajelzései eddig nagyszerűek voltak.”

Forrás: h2-view.compuma-catchup.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei