Nvidia chipek kerülnek a Hyundai autóiba

A Hyundai csoport bejelentette, hogy a „kapcsolódó jármű” víziójának megvalósításához a 2022-től érkező új Hyundai, Kia és Genesis modelljeiben Nvidia eszközök kerülnek beépítésre. 

A koreai autógyártó és az amerikai chipgyártó vállalat bejelntése szerint a Hyundai csoport termékpalettája Nvidia Drive névre keresztelt rendszerrel látják el, amely elsőként a Genesis új G80 és GV80 modelljeiben lesz elérhető. A közlemény szerint a jövőben viszont a belépő szintű modellektől a prémium járművekig az összes jövőben érkező autót alapáron az Nvidia Drive beépített infotainment (IVI) rendszerével szerelik fel. „Az Nvidia Drive hardver és szoftverkötegekkel rendelkezik, ami a Hyundai Motor Group IVI rendszereinek, így az audio, videó, navigáció, kapcsolódás és mesterséges intelligencia alapú szolgáltatásainak elemeit kötheti össze.” 

A Hyundai, Kia és Genesis modellek decentralizált szoftverfunkcióit jelenleg tucatnyi elektronikai vezérlőegység felügyeli. Az Nvidia rendszer beépítése ezen számítógépes felépítés autóban történő centralizálását teheti lehetővé, így téve könnyebbé az egyes szoftverfunkciók frissítését, akár az önvezető járművek esetén.   

„Az Nvidia már több mint egy évtizede elhozta a  fogyasztói elektronikai funkcionalitást és grafikában gazdag felhasználói felületet az infotainment rendszerekbe” – mondta Ali Kani, az Nvidia önvezető járműfejlesztési részlegének alelnöke. „Most a mesterséges intelligencia alkalmazásával újra átalakítjuk ezeket a rendszereket, segítve a Hyundai Motor Group biztonsági és értéknövelési céljait, valamint növelve ügyfeleink elégedettségét a jármű teljes élettartama alatt."

A Hyundai nagy elvárásokat támaszt az új rendszerrel szemben. „A Hyundai Motor Group elkötelezett, hogy nagyobb értéket, biztonságot, funkcionalitást és élvezetet nyújtsunk az autó teljes élettartama során" – mondta Paul Choo, a Hyundai Motor Group Elektrotechnológiai részlegének alelnöke. „Az Nvidia Drive platform bevált – méretezhető, energiatakarékos és olyan teljesítményű, amivel támogatja a szoftverek köré épített járműveink következő generációját."

Forrás: koreajoongangdaily.joins.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei