Nehéz Hyundai WTCR hétvége Spanyolországban

A WTCR idei ötödik fordulóján a Hyundai Motorsport ügyfélcsapatai ismét nehézségekbe ütköztek a spanyolországi Motorland Aragón versenypályán megtartott futamokon.  

Noha az előző, Hungaroringen megrendezett versenyhétvége után érezhető volt némi javulás, az állórajtokkal való küzdelem azt eredményezte, hogy hiába értek el jó eredményeket a kvalifikációk során, az i30 N TCR autók nem voltak képesek kihasználni előnyös rajtpozícióikat.

Gabriele Tarquini dobogós helyezést tudott elérni a hétvége harmadik futamán, amikor a nyolcadik rajtrácsról a harmadik helyig tudott felkapaszkodni. Ez a hétvégeharmadik pontszerzését jelentette, de az olasz mégis csalódott volt, hogy a második futam második rajtpozícióját nem sikerült dobogóra vagy győzelemre váltania. „Őszintén szólva arra számítottam, hogy futamokat fogok nyerni a hétvégén" – mondta Tarquini. „Az autó jó tempót mutatott, de összességében ez nem volt jó hétvége."

Csapattársa, Michelisz Norbi megszerezte az első futamon a pole pozíciót, de a rosszul sikerült rajt miatt a hatodik helyre esett vissza. A második futam előtt viszont kénytelen volt a motort cserélni, szerelői versenyt futottak az idővel, hogy a rajtig elkészüljenek az autójával. Ezért csak a boxból tudott elindulni, ahonnan pontszerző helyig jutott, ezt azonban sajnos a rajtrácson ragadás miatt a harmadik futamon már nem tudta megismételni. „A dolgok nem a mi elképzeléseink szerint zajlottak ezen a versenyen. Kár, mert sokkal többet kellett volna elérnünk, de két hét múlva visszatérünk, hogy megoldjuk ezt” – zárta szavait Norbi.

Luca Engstler kvalifikációs igyekezetével bebiztosította a legjobb tíz közé jutást a vasárnapi futamok mindegyikén, amiből az első futamon a nyolcadik helyen végzett. A német pilóta az első sorból kezdte a második versenyt, ám miután majdnem ottmaradt a rajtrácson, lemaradt az élmezőnytől. Néhány pozíciót visszaszerzett, hogy megszerezze a hatodik helyet, a verseny utáni büntetés viszont a kilencedik helyre szorította vissza. „Nehéz dolgunk volt Aragónban" – mondta Engstler. „Az autó sebessége jó volt, de miután talajt vesztettem a rajtnál, már nem voltam képes tenni semmit."

Josh Files WTCR-debütálásán máris két pontot szerzett a második és a harmadik futamon. Miután a problémái megakadályozták, hogy továbbjuthasson a kvalifikáció második etapjába, a brit a mezőnyben a 12. és a nyolcadik helyre kvalifikálta magát. A büntetések érvénybe lépésével viszont a verseny a 14., illetve a 10. helyére sorolták őt. „Trükkös volt az első WTCR eseményem. Élveztem a sok pályán vívott csatát, mindennek a közepén voltam és kétszer is sikerült pontszerző helyen végeznem” – foglalta össze Files. 

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei