A Hyundai új innovációs központjában a jövő mobilitását fejleszti

A Hyundai Motor Group egy virtuális ünnepséggel ünnepelte új szingapúri Hyundai Motor Group Innovációs Központ (HMGICS alapkőletételét, amely nyílt innovációs laboratóriumként fog közreműködni a csoport kutatás-fejlesztési tevékenységében.

A Hyundai a szingapúri kormánnyal közösen biztonsági intézkedésként egy virtuális eseményt rendezett, amellyel a koronavírus járvány közepette összekapcsolta a koreai Namyang fejlesztőközpontot és a szingapúri Jurong városházát. A koreai és a szingapúri kormány, valamint a csoport tisztviselői részt vettek az ünnepségen, köztük Lee Hsien Loong szingapúri miniszterelnök; Yun-mo Sung koreai kereskedelmi, ipari és energiaügyi miniszter és a Hyundai Motor Group ügyvezető alelnöke, Euisun Chung.

„A HMGICS jelentős előrelépés a Hyundai Motor számára. A létesítmény a maga nemében a világon a legelső. Ez utat nyit több koreai vállalat számára, amelyek ide fektetnek be, együttműködnek a helyi beszállítókkal és a kisvállalalatokkal, valamint egyetemeinkkel és kutatóintézeteinkkel”- mondta Lee Hsien Loong szingapúri miniszterelnök. „Szingapúr célja, hogy összhangban a párizsi megállapodásban vállalt kötelezettségeinkkel 2040-ig minden járművünk tisztább energiával működjön. Reméljük, hogy ez új növekedési területeket nyit meg gazdaságunk számára  és izgalmas munkahelyeket teremt a szingapúriak számára. ”

"Korea és Szingapúr több területen is együttműködött, a HMGICS pedig új mérföldkövet jelent a két nemzet folyamatos együttműködésében" – mondta Yun-mo Sung koreai kereskedelmi, ipari és energiaügyi miniszter. „Ennek az együttműködésnek a kulcsa abban rejlik, hogy megtaláljuk a módot erősségeink összefogására."

"A szingapúri Hyundai Motor Group Innovációs Központ a mobilitási paradigmaváltás érdekében az emberközpontú értéklánc-innovációra törekszik. Az ügyfelek igényeihez igazodó termékeket és szolgáltatásokat fogunk kínálni" – mondta Eui-sun Chung, a Hyundai Motor Group elnöke. „Bízom benne, hogy a HMGICS újításai jövőbeli globális társadalmunkat jobbá fogják tenni és hozzájárulnak az emberiség fejlődéséhez."

A HMGICS segítségével a csoport három stratégiai irányban valósítja meg az emberközpontú mobilitási értéklánc-innovációval kapcsolatos elképzeléseit. Először is, a csoport egy emberközpontú digitális transzformáció révén növeli a munka értékét és a munkavállalók megbecsülését. A HMGICS innovatív rendszereket fog kifejleszteni, amelyek olyan fejlett technológiákat ötvöznek, mint a mesterséges intelligencia, az ICT és a nagy adat, hogy lehetővé tegyék a munkakörnyezetet, ahol a kreatív lehetőségek megvalósulhatnak és az emberi érték növekszik.

Másodszor, a csoport egy ügyfélközpontú intelligens mobilitási környezetet épít ki, ahol a termékeket az ügyfelek igényeihez igazítják és a mobilitási szolgáltatások gazdagítják vásárlóinak életét. Végül a Csoport, mint az intelligens ökoszisztéma felelős iparági tagja a szingapúri Intelligens Nemzet (Smart Nation) felépítéséhez is hozzájárul. A Szingapúr szívében található HMGICS a széndioxid-semlegesség elérése érdekében környezetbarát energiaforrásokat, például nap- és hidrogénenergiát fog felhasználni.

Egy 2019. májusi rendezvényen Chung hangsúlyozta, hogy a hangsúlyt újra az ügyfelekre és igényeikre kell irányítani. Azóta a Csoport azon dolgozik, hogy több fronton is ügyfélközpontú megközelítést alakítson ki. A csoport a HMGICS esetében is folytatja ezt a megközelítést azon törekvéseiben, hogy a jövőbeli mobilitási értékláncot forradalmasítsa.

A jövőben az ügyfelek akár egy okostelefon segítségével online személyre szabhatják és megvásárolhatják a járműveket, amelyet a Hyundai „on-demand” technológiája segítségével azonnal gyártani kezd. Az ügyfelek ezután a HMGICS épületében megnézhetik autójuk gyártását. Amint az autó készen áll a szállításra, átkerül a 620 méter hosszú Sky Track pályára, ahol az ügyfél kipróbálhatja a járművet.

A Sky Track a a Jurong Innovációs Negyed (JID) területén fekvő HMGICS korszerű, hétemeletes innovációs laboratóriumának tetején helyezkedik el. A JID lehetővé teszi a szervezetek együttműködését – azáltal, hogy a fejlett gyártási ökoszisztéma különféle csomópontjait egyetlen körzetbe tömöríti, egyetlen körzetbe hozza fejlett egyablakos gyártási központ létrehozását. A teljes gyártási értéklánc befogadására tervezett JID a kutatók, a technológiai és képzési szolgáltatók, valamint a fejlett gyártók élénk ökoszisztémájának ad otthont.

Az épületben egy városi légi mobilitás (UAM) leszálló kikötője is helyet kapott, valamint napelemek látják el az épületet tiszta megújuló energiával. A központ fokozatosan kiterjeszti megújuló energiáinak felhasználását, hogy az áramtermelésből származó kibocsátások minimalizálása érdekében végül az üzemanyagcellákat tápegységként hasznosítsa. A HMGICS 44 ezer négyzetméteres alapterületet foglal el, amiből az épület 28 ezer négyzetmétert tesz ki. A komplexum építése 2022 végére befejeződik.

A központ egy emberközpontú intelligens gyártási platform próbapadjaként is működik majd, kisüzemi villanautó-gyártási lehetőséggel. A létesítmény a legújabb „Ipar 4.0” intelligens technológiákat fogja használni, mint például a mesterséges intelligencia (AI), a dolgok internete (IoT) és a robotika. A HMGICS-en belüli logisztikai és összeszerelő sorok a biztonságos és hatékony munkakörnyezet kialakítása érdekében nagyrészt automatizáltak lesznek. A csoport olyan sokoldalú rendszereket is tesztel, amelyek több modellt gyártanak, hogy hatékonyan reagáljanak a gyorsan változó piaci környezetre.

A Hyundai által az emberiség fejlődési elképzelése szintén a fenntarthatóságot helyezi előtérbe, így a központnak kulcsfontosságú szerepe lesz a mobilitási lehetőségek beazonosításában. A központ új üzleti koncepciókat is vizsgál, többek között a BaaS-t (akkumulátor-szolgáltatás) annak érdekében, hogy javítsa a villanyautó-tulajdonosok elégedettségét.

A HMGICS ad otthont a csoport kutatás-fejlesztési szakértőinek a világ minden tájáról, beleértve a Hyundai CRADLE innovációs központ és az AI Research (AIR) Center tagjait is. A HMGICS működésében olyan kapcsolódó vállalatok is részt vesznek, mint a Hyundai Mobis, a Hyundai Glovis, a Hyundai Autoever, a Hyundai WIA, a Hyundai Rotem és a Hyundai Transys. Az együttműködés túlmutat a csoporton és a szingapúri innovációs ökoszisztémán. Szingapúri egyetemek, startupok és kutatóintézetek, köztük a szingapúri Nanyang Technológiai Egyetem – az első helyi tudományos kutatási partner – együttműködhetnek a nyílt innovációs laboratóriumon keresztül.

„A Hyundai stratégiai partner a jövőbeni mobilitási igények innovációval és fejlett gyártási technológiákon keresztül történő megvalósításában” – mondta Dr. Beh Swan Gin, a szingapúri gazdaságfejlesztési tanács (EDB) elnöke. „A Hyundai Motor Group Innovációs Központ fontos új képességeket vezet be olyan területeken, mint az elektromos járművek és a városi légi mobilitás, valamint új lehetőségeket teremt a szingapúri emberek számára. Ez kiegészíti azon vállalatoknak az élénk bázisát, amelyek részt vesznek az autonóm vezetési és villamosítási technológiák fejlesztésében.” 

Forrás: hyundaimotorgroup.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei