Ez lehet a Hyundai új mini crossovere?

Egy rejtélyes kisautó prototípusa tűnt fel nemrég egy koreai autószállító kamionon, ami állítólag a Hyundai vadonatúj AX1 kódjelű A kategóriás mini crossovere lehet.    

A Hyundai csoport jelenleg két miniautóval képviselteti magát az A kategóriában: a Hyundainál az idén óta kapható harmadik generációs i10 mellett a Kia a 2020-ban frissített Picanto modelljével van jelen. Ugyan a Kia Dél-Koreában még a magas építésű, különleges formájú Ray modellt is árusítja, ám a leginkább a japán „kei” autókhoz hasonló felépítésű modell jövője bizonytalan. 

Ez a tetőtől talpig vastagon álcázott kisautó azonban egészen másképp fest. A képek alapján ugyan Európa, vagy Amerika számára túl keskeny lenne, ezért sokkal valószínűbb, hogy az új modell leginkább az ázsiai piacok számára készül. Az AX1 ködnév is arra utal, hogy a Hyundai egy eddig soha nem látott kategóriában egy teljesen új modellel próbál szerencsét. 

Az álcaponyva szinte minden részletet eltakar, ám ezen keresztül is látszik a sokszögalakú hűtőmaszk és a lámpatestek, amelyek leginkább a Kona, vagy a Venue modelleket juttathatja eszünkbe. Az autó azonban ezeknél jóval kisebb, i10 méretű, egyedül a magassága nyúlik túl azon. Mivel a hátsó lámpák nem világítanak, így a formájukat sem árulják el, ráadásul hátul a ponyvát szivacsokkal is kitömték. Ennek ellenére a hátsó lámpák talán vízszintes elrendezésűek. Amit még látni lehet, az a hátsó lökhárító, amibe egy index, vagy tolatólámpát is integráltak, lejjebb pedig a tolatási érzékelőknek vágtak ki helyet. Érdekes részlet még a hátsó ajtók kilincse, amit az ablak mellé vittek fel. 

Sajnos ahogy a többi részletről, úgy a motorkínálatról sincs semmilyen információ, de a mini crossover minden bizonnyal a legmodernebb SmartStream erőforrásokat kapja majd meg, azok közül is egy egyliteres szívóbenzines, vagy annak turbófeltöltős változata az, ami leginkább elképzelhető. Mivel az autó láthatóan készen van, megkezdődik a tesztelés, ezért a bemutató valamikor a jövő év vége felé várható. 

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei