Az új Hyundai Tucson Amerikában is gyártásba kerül

Dél-Korea és Csehország után a Hyundai azt szeretné elérni, hogy a vadonatúj Tucson az amerikai üzemükben is gyártásba kerüljön, ám ez a szakszervezet éles ellenállásába ütközik.  

A Hyundai Motor a vadonatúj Tucson amerikai premierjén azt is bejelentette, hogy a fokozott kereslet kielégítése érdekében az autót az alabamai üzem termékportfóliójába is bevezetik. Amennyiben ez megvalósul, a Hyundai Motor Manufacturing Alabama (HMMA) jövő év végére összesen ötféle modellt fog gyártani: az Elantra és a Sonata limuzint, a Santa Fe hobbiterepjárót, az új Tucsont és a jövőre bemutatkozó (Tucsonra épülő) Sangta Cruz pickup kisteherautót. 

A szakszervezet ellenállása azonban ezt a tervet megnehezítheti. A Hyundai Motor szakszervezete még egy májusi hírlevelében kihangsúlyozta, hogy egy modell külföldi gyártását a kollektív szerződés rendelkezései szerint a Munkabiztonsági Tanácsnak is jóvá kell hagynia. „Lehetetlen, hogy a Tucson gyrtását egy másik üzembe tegyék át akkor, amikor ezzel egy időben mi is átveszünk néhány feladatot a külföldi üzemeinktől” – mondta a szakszervezet képviselője. „A Tucson egy stratégiai exportmodell, ami a szakszervezet tagjainak munkabiztonságához közvetlenül kapcsolódik.”  

Másfelől viszont a Hyundai Motor menedzsmentje azt állítja, hogy a Tucson amerikai gyártása nem olyan jellegű probléma, ami a szakszervezet tagjainak munkáját veszélyeztetné. A Tucson iránti, Észak-Amerikát is érintő globális kereslete a hazai üzemek termelési kapacitását meghaladja, az amerikai termelés csak válasz erre a túlzott keresleti helyzetre, így nem veszélyezteti a koreai dolgozók munkabiztonságát.  

A Hyundai Motor vezetősége állítólag november 10-én értesítette a szakszervezetet az új Tucson amerikai gyártási terveiről. A szakszervezet válasza várhatóan jelentősen befolyásolni fogja a Tucson amerikai gyártási terveinek végrehajthatóságát. 

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei