Amerikában is bővül a Hyundai villanyautó-kínálata

A Hyundai amerikai képviselete bejelentette, hogy 2022-ig a jelenlegi paletta frissítése mellett több új modellel kívánja bővíteni környezetbarát járműkínálatatát.

A Hyundai Motor America (HMA) környezetbarát modellpalettáját a jelenlegi hétről 2022-ig tíz modellre kívánja bővíteni. Ezek között négy hibrid, kettő plug-in hibrid, három tisztán elektromos meghajtású modell lesz, amit egy üzemanyagcellás jármű is kiegészít. Járműtípusok szerint a modellek közül hét crossover, illetve hobbiterepjáró, három pedig személyautó lesz. 

A Hyundai elképzelése szerint ezzel a modelloffenzívával jobban tud reagálni az amerikai kormányzat környezetvédelmi szigorításaira, ezzel együtt pedig a fókuszt a környezetkímélő járműveik esetében is limuzinok és kompakt modellekről az Amerikában különösen népszerű hobbiterepjárók és középkategóriás modellek felé irányítsák. A Hyundai hobbiterepjárói esetében a környezetbarát modellek száma az eddigi kettőről hétre növekszik. 

A Biden kormányzat 2030-ig 500 ezer villanyautó-töltőt tervez építeni, amely mellett félmillió iskolabuszt és 3 millió szövetségi kormányzati gépkocsit is környezetbarát modellre kíván cserélni. A terv része az elektromos járművek adókedvezményeinek növelése is. Iparági források szerint a ezekkel az ösztönzőkkel a villanyautók amerikai piaca 2025-re elérheti az egymillió darabos szintet. Az új kormányzat ígérete szerint a Párizsi Egyezményhez is visszatérnek.   

A Hyundai amerikai gyártóbázisa fontolóra veszi az elektromos és üzemanyagcellás modellek helyi összeszerelését is. Ennek oka, hogy a várhatóan bevezetendő adótámogatások csak azokra a környezetbarát modellekre lesznek igénybe vehetők, amelyek az Egyesült Államok területén készülnek. Jelenleg viszont a Hyundai amerikai piacon elérhető modelljei kivétel nélkül Dél-Koreában készülnek, miközben a Volkswagen, a BMW és a Toyota is helyben tudja ezeket gyártani.  

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei