Robotfejlesztő céget venne a Hyundai

A Hyundai Motor Group azt fontolgatja, hogy átvenné az amerikai Boston Dynamics robotfejlesztő céget a japán Softbank csoporttól. 

A Bloomberg bennfentes információi szerint a Hyundai Motor Group és a Softbank megkezdte a tárgyalásokat a Boston Dynamics cég eladásáról. Az átvételi ár a szakértük szerint valahol 1 milliárd dollár körül lehet, amivel a Hyundai célja a Boston Dynamics irányítási jogának megszerzése. 

A Boston Dynamics a Massachusetts Technológiai Intézet vállalkozásaként kezdte meg tevékenységét még az 1990-es évek elején és leginkább a sétáló robotok tanulmányozásával foglalkozott. Legnagyobb eredményük a „Sport” névre keresztelt kutyaszerű robot, amely egy 360 fokos kamerával felszerelve másodpercenként 1,58 métert képes négy lábán megtenni, vagy lépcsőt mászni. A Boston Dynamics vállalatot 2013-ban vette meg a Google, ám 2017-ben eladták a Softbanknak. 

A Hyundai Motor Group 2018 óta erősíti robotikai üzletágát. Akkor mutatták be első viselhető robotvázukat, amit az emberek mozgásának támogatására fejlesztettek ki. Később, 2019 januárjában mutatták be „Elevate” névre keresztelt sétáló robotautójuk tanulmányát. A négy darab, kerekekkel felszerelt lábaival az Elevate olyan nehezen elérhető területeken is használható, amelyek hagyományos módon megközelíthetetlenek. A Hyundai Motor Group 2019 májusában 1,75 milliárd wont fektetett a Real Time Robotics startup vállalatba. 

Sem a Boston Dynamics, sem a Softbank képviselője nem kívánt nyilatkozni az ügyben. A Hyundai csoport képviselője is csak annyit mondott, hogy a Boston Dynamics vállalat átvételével kapcsolatban egyelőre még semmi sincs eldöntve. „Mi folyamatosan keressük a stratégiai befektetések és együttműködések lehetőségét” – tette hozzá a Hyundai képviselője.  A Boston Dynamics közleménye szerint munkája „továbbra is izgatja azokat a partnereket, akik érdeklődnek a vállalatunkkal való mélyebb kereskedelmi kapcsolat iránt.”

Forrás: businesskorea.co.kr, bloomberg.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei