Donckerwolke visszatért a Hyundaihoz

A Hyundai Motor Group bejelentette, hogy a csoport korábbi dizájnközpontjának vezetőjét, Luc Donckerwolkét a dizájn versenyképesség fokozásáért a vállalat kreatív vezetőjévé nevezték ki. 

Donckerwolke ezen posztján a Genesis márka, a Hyundai akkumulátoros elektromos járműveinek új IONIQ márkájának és az üzemanyagcellás elektromos járművek népszerűsítésének a tervezéssel kapcsolatos kommunikációjáért felel – áll a Hyundai közleményében.

A koreai autóipari csoport ügyvezető alelnökeként folytatva pályafutását, irodája a Hyundai Motor Europe Műszaki Központjában lesz – közölte az autógyártó. „A tervezőcsapatokkal együttműködve a Csoport márkáinak sokszínűségét és gazdagságát fogom kommunikálni, amely nemcsak technológiailag dinamikus, hanem ügyfélközpontú is" - mondta Donckerwolke a közleményben. 

Áprilisban a belga születésű Donckerwolke a koronavírus autóiparra gyakorolt hatása miatti növekvő aggodalmak közepette személyes okokból mondott le. A Lamborghini és a Bentley egykori formatervezője 2015 novemberében a Hyundai Motor Design Center vezetőjeként csatlakozott a Hyundai Motor Grouphoz. A Donckerwolke 2018 októbere óta volt felelős a Hyundai Motor, annak függetlenné váló Genesis luxusmárkája és leányvállalata, a Kia Motors modelljeinek formatervezéséért. 

Távozása óta Sang-yup Lee, a Hyundai Design Center vezető alelnöke, valamint Karim Habib, a Kia Design Center vezetője felelős a csoport dizájn innovációjáért. A Hyundai, a Kia és a Genesis márkák formatervezési munkáját továbbra is a jelenlegi vezetés felügyeli. Lee továbbra is vezető szerepet tölt be a Hyundai és a Genesis márkáknál, ahogyan Habib pedig továbbra is a Kia márka tervezéséért felelős

Forrás: en.yna.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei