Elnöki látogatás a Hyundai gyárában

Dél-Korea köztársasági elnöke, Jae-in Moon meglátogatta a Hyundai Motor központi, ulsani gyárkomplexumát, ahol a jövő autóipari projektjei mellett a kormányzat támogatási programjairól is nyilatkozott.  

A Hyundai Nexo üzemanyagcellás járműveken érkezett Moon elnököt, valamint a kíséretében érkezett Nam-ki Hong elnökhelyettest és az ipari, környezetvédelmi és közlekedési területek minisztereit Eui-sun Chung, a Hyundai Motor Group elnöke fogadta. Az elnök beszédében méltatta az autógyártót, amely történelmet írt azzal, hogy több mint 10 ezer üzemanyagcellás autót tudott értékesíteni az országban.    

Kiemelte azt is, hogy a vállalat menedzsmentje és szakszervezete támogatta a koronavírus járvány sújtotta helyi közösséget. „A Hyundai ulsani gyárának vezető szerepe nemcsak az innovációk terén, de abban is megmutatkozott, hogy a menedzsment és a szakszervezet együttműködésével elsőként sikerült túljutniuk a koronavírus okozta krízisen” – mondta Moon elnök.    

Az üzemben Moon megerősítette a koreai kormány azon szándékát, amely szerint több mint 17 milliárd dollárt fektessen be olyan környezetbarát mobilitási területekbe, mint az elektromos és üzemanyagcellás autók, kiemelve, hogy a globális autópiac ezen autók körül gyorsan átalakul és bátran válaszolni kell ezekre a kihívásokra ahhoz, hogy Korea vezető autógyártó nemzet maradhasson. Ennek megfelelően 2025-ig 1,13 millió tisztán elektromos és 200 ezer üzemanyagcellás autót kívánnak forgalomba helyezni, 2027-re pedig elsőként szeretnék elérni a 4. szintű önvezető autók forgalmazását.

Moon elnök a Hyundai Motor és Ulsan városának erőfeszítéseit is kiemelte, amelyeket a jövő hidrogén mobilitásának megvalósításáért tesznek. „Miközben a globális autógyártók elektromos járművek fejlesztésére koncentrálnak, a Hyundai Motor a villanyautók mellett merészen belevágott az üzemanyagcellás járművek fejlesztésébe is, amelyek értékesítésében mára világelsőkké váltak” – tette hozzá Moon, aki beszédjét követően minisztereivel és Chung elnökkel közösen megtekintették a Hyundai kiállított tanulmányautóit. Közösen meglátogatták a városi légimobilitást bemutató kiállítást, megnézték a Genesis tanulmányautóját, a Hyundai új E-GMP villanyautó.platformját, valamint az új generációs Neptune üzemanyagcellás kamiont is. 

A Hyundai Motor ulsani központi gyára a dél-koreai autógyártó iparág fellegvára, ahol 1974-ben az első önálló koreai autó, a Pony gyártása kezdődött. A világ legnagyobb autógyára, ahol évente mintegy 1,7 millió új autót gyártanak, a teljes dél-koreai autógyártás 38,2 százalékát teszi ki. Ezen gyárkomplexum egyik gyártósorán kezdi meg hamarosan a Hyundai az IONIQ 5 villanyautó sorozatgyártását, amely elsőként kapja meg a vállalat dedikált E-GMP villanyautó-platformját.   

Az eseményen több mint száz résztvevő volt jelen, akik a kormányzat mellett a jövő autóipari vállalatait, vásárlóit képviselték. A Hyundai Motor mellett az iparág számos más iparág területéről is érkeztek vendégek, köztük az akkugyártók, kis- és közepes méretű vállalatok és elektromos, hidrogén, vagy önvezető iparágakban tevékenykedő startup cégek képviselői is jelen voltak.  

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei