A Hyundai újraalkotja a spanyol vidéki mobilitást

A Hyundai Motor Spanyolország egyik falujában már egy ideje működteti VIVe autómegosztó szolgáltatását, amit most más vidéki városokra is kiterjesztve újraalkotja a mobilitás fogalmát.  

A campisábalosi (Guadalajara) kísérleti projekt sikere után a Hyundai Spanyolország más vidékeire is kiterjeszti első 100 százalékban elektromos, VIVe névre keresztelt autómegosztó szolgáltatását. A projekt első bővítési szakaszában már tíz város csatlakozott ehhez az új, fenntartható mobilitási megoldáshoz. Ezen úttörő szolgáltatás bemutatására a madridi hegyekben fekvő La Hiruela volt a helyszín, ami egy újabb lépés a Hyundai azon elkötelezettségében, amely szerint mindenki számára fenntartható és elérhető mobilitást szeretnének kínálni.

A La Hiruelában nyilvántartásban lévő 70 lakosnak már rendelkezésre is áll egy elektromos Hyundai Kona, amely lehetővé teszi számukra, hogy az UNESCO által bioszféra rezervátumnak nyilvánított tér Sierra del Rincón csodálatos területén könnyedén mozoghassanak. A VIVe segítségével a La Hiruelában lakó emberek élvezhetik ezt a közös közlekedési alternatívát, amely lehetővé teszi számukra, hogy Sierra Norte de Madrid (Madrid északi hegyei) természetes környezetének tiszteletben tartásával közlekedjenek a környéken. 

La Hiruela városi tanácsával közösen szervezett eseményen Ignacio Merino Jiménez, a város polgármestere; Rafael Pastor Martín, a madridi régió kormányának vidéki önkormányzatok revitalizálásáért felelős biztosa és Leopoldo Satrústegui, a Hyundai Motor Spain vezérigazgatója vett részt, amelynek keretében országszerte elindították a VIVe projektet. Ennek a kezdeményezésnek az ötlete a Hyundai azon elkötelezettségéből ered, hogy olyan közlekedési megoldásokat és alternatívákat kínáljon, amelyek megfelelnek a társadalom igényeinek, és mindenekelőtt mindenki számára elérhetőek.

„Annak tudatában, hogy Spanyolország egyes vidéki területein nehézségeket és korlátokat tapasztalunk, egy évvel ezelőtt elindítottuk az első vidéki elektromos autómegosztást Campisábalosban, Guadalajarában” – mondta Leopoldo Satrústegui, a Hyundai Motor Spain vezérigazgatója. „A szolgáltatás kiváló fogadtatása rávilágított arra, hogy továbbra is el kell köteleznünk magunkat az inkluzív mobilitás és a közlekedés javítása mellett. A Hyundai most egy lépéssel tovább megy a VIVe szolgáltatással, megerősítve a fenntartható mobilitás iránti elkötelezettségét és az emberek életminőségének javítását." 

„Ezzel a közlekedési alternatívával La Hiruela lakói könnyedén eljuthatnak a közeli városokba, például Buitragoba, orvosokhoz járhatnak vagy bevásárolhatnak anélkül, hogy a buszok korlátozott gyakoriságától függnének” – mondta Ignacio Merino, La Hiruela polgármestere. „Ez a Hyundai szolgáltatás azt mutatja, hogy a technológia és az innováció a vidéki életformával is kompatibilis, új lehetőséget kínálva az ezen területen élők számára" 

Emellett Rafael Pastor Martín, a madridi régió kormányának vidéki önkormányzatok újjáélesztéséért felelős biztosa kiemelte a köz-magán együttműködést, amelynek köszönhetően a madridi hegység elnéptelenedett területein lévő városainak lakói képesek lesznek szembenézni a szolgáltatások és a kommunikáció hiányának kihívásaival, amelyekkel manapság szembesülnek.

A szolgáltatás La Hiruelában történt bevezetése volt e szolgáltatás országos kiterjesztésének  kiindulópontját jelenti. Az elkövetkező hetekben a Hyundai közös mobilitási alternatívája Andalúzia többi városába, Castilla-La Mancha, Castilla  y León, Extremadura városaiba, a Baleár-szigetekre és Madridba is megérkezik. Az előrejelzések szerint az idei év végéig több mint 40 város kapcsolódik be a projektbe, amelyek száma 2021 végére eléri a 80-at. A VIVe segítségével a Hyundai megalapozza a kiürült Spanyolország fenntartható és vidéki mobilitási hálózatának létrehozását.

Bármely 10 ezer lakosnál kisebb spanyol város kérheti ennek az új közös és tiszta mobilitásnak a megérkezését a legközelebbi Hyundai márkakereskedésben. A Hyundai kereskedői hálózatának feladata lesz a szolgáltatás elérhetővé tétele, valamint a megvalósításához szükséges támogatás felajánlása.

Ezzel a szolgáltatással a VIVe projekthez csatlakozó városokban regisztrált lakosok három hónapig ingyenesen élvezhetik a szolgáltatást. Ezen időszak után a szolgáltatás fizetőssé válik és bárki, aki a város közelében jár, a VIVe alkalmazáson keresztülhasználhatja az autókat, amelyet kifejezetten erre a célra a Dealerbest hozott létre. Ezen a platformon keresztül a felhasználók könnyedén kezelhetik a jármű lefoglalását kinyithatják az ajtót a használathoz, valamint jelenthetnek minden sérülést vagy megismerhetik a rendelkezésre álló flottát. Ezenkívül ez az alkalmazás felügyeli a szolgáltatás helyes használatát, például 150 km-es körzetben korlátozza a jármű mozgását.

Továbbá a Hyundai felelős lesz a városokban egy töltőhely telepítéséért, amely egyben a jármű leszállítási és átvételi pontjaként is szolgál. Ezen új közlekedési koncepciónak a vidéki térségekbe érkezése még egy példa a Hyundai környezetvédelem iránti elkötelezettségére és céljára, amely szerint emberségessé tegye a mobilitást azáltal, hogy úttörő technológiáját minden igényhez és szükséglethez igazított konkrét megoldásokkal juttatja el az emberekhez.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei