Új részlegekkel bővül a Hyundai európai kutatóközpontja

A Hyundai Motor Europe Technical Center (HMETC) egy 25 ezer négyzetméteres központ építését tervezi Európa szívében, a németországi Rüsselsheimben azért, hogy a zéró károsanyag-kibocsátású mobilitást előmozdítsa.

A „Haladás az emberiségért” elképzelés mellett elkötelezett Hyundai a mobilitási megoldások szolgáltatójává válása érdekében a következő lépéseket kívánja megtenni. Az új kutatóépület felépítésével a HMETC a jövőbeni fenntartható modellek, nagyteljesítményű járművek és új mobilitási megoldások továbbfejlesztésében tudja támogatni a vállalatot.

Az egyetemen elterjedt új létesítmények olyan laboratóriumoknak adnak otthont, amelyek a Hyundai technológiáit fogják a jövőben is előre vinni, hangsúlyozva az európai kutatás és fejlesztés fontosságát. A Hyundai kibővíti a SmartSense, a vállalat Fejlett Vezetéstámogató Rendszerének (Advanced Driver-Assistance Systems – ADAS) tesztelését és értékelését. A vállalat továbbfejleszti infotainment funkcióit is. Ezen felül az új központban egy villamosítási laboratórium, műhely, többcélú értékelő központ, haszonjárművek részlege és bemutatóterem is helyet kap majd.

Amikor a tervezési szakasz ez év októberében befejeződik, a kutatóépület környezetbarát kialakítással büszkélkedhet és olyan kreatív tereket foglal majd magában, amelyek elősegítik az együttműködést és az innovációt. A központnak 2024 novemberére kell elkészülnie és készen kell állnia a beköltözésre.

A Hyundai Motor továbbra is elkötelezett amellett, hogy hozzájáruljon a társadalom fenntartható jövőjéhez, ahol az emberek és a közösségek állnak a középpontban. A 2021-es IAA Mobility kiállításon a Hyundai Motor bejelentette azon ambiciózus célját, hogy 2045-re teljes mértékben karbonsemlegesen működjön – öt évvel a Párizsi Megállapodásban meghatározott céldátum előtt. Jelentős hozzájárulást jelent majd a vállalat zéró károsanyag-kibocsátású járműparkjának bővítése. Az új központ a Hyundai fenntartható járműfejlesztését fogja Európában erősíteni.

Autók gyártásán túl a Hyundai infrastrukturális és hálózati megoldásokat is keres a társadalmak mozgósítása érdekében. Az RE100 ütemtervének megvalósításával a vállalat széndioxid-semlegessé teszi gyártási és termelési folyamatát. Idén például a Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) üzem Nošovice-ben, Csehországban a Hyundai első olyan gyárává vált, amely teljes egészében megújuló energiával működik. A vállalat a széndioxid-semleges irányelvek kidolgozása és a széndioxid-kiegyenlítési projektek megvalósítása érdekében együttműködik partnereivel, leányvállalataival és beszállítóival is.

A Hyundai kezdeményezései – többek között az új légi és földi mobilitási eszközök fejlesztése városi területekre és a robotika – mind közös célt szolgálnak: a tiszta és fenntartható mobilitás felé való átmenet felgyorsítását.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei