A Hyundai továbbra is örökségéből merít új autóihoz

A Hyundai Motor bejelentette, hogy az IONIQ 5 és az új Grandeur modelleken keresztül bevezetett „Örökség dizájn” filozófiáját a jövőben bemutatkozó új modellek esetében is alkalmazni fogja.

A Hyundai Motor a 2019-es Frankfurti Autószalonon mutatta be először a „45” névre keresztelt tanulmányautóját, amely a vállalat akkor éppen 45 évvel korábban megjelent első sorozatgyártású modelljének, a Pony-nak állított emléket. A hatalmas népszerűség miatt ezt követően a vállalat úgy döntött, hogy a Pony vonásaira emlékeztető autót szériában is megépíti és 2021-ben IONIQ 5 néven került piacra. Ugyanezt a filozófiát a nemrég bemutatott Grandeur modellen is nyomon követhetjük, amelynek részletmegoldásai visszautalnak a típus legelső, 1986-ban bemutatkozott generációjára. 

 „A múlt egy fontos eszköz a jövő felé történő elmozdulásban" – mondta Sang-yup Lee, a Hyundai Design Centerének alelnöke a Hyundai Motor Group Humánerőforrás Fejlesztési Központjában, Yonginban megrendezett Design Talk beszélgetésen. 

Lee alelnök a Porsche 911-et említette közvetlen példaként. Kifejtette, hogy „egy formaterv átörökítése sokkal nehezebb, mint az egész felújítása, ezért le kell küzdenünk a különféle korlátokat, és tovább kell gondolkodnunk a formatervezésen. Az IONIQ 5, amely a Pony utódjának tekinthető, jelenleg abban az ulszani üzemben készül, amely 50 évvel ezelőtt az eredeti Pony modellt gyártotta" – mondta.

Ez az irányzat felhívja az érdeklődők figyelmet, mivel azt jelenti, hogy a design továbbra is a múlt öröksége alapján öröklődik tovább. Korábban a Hyundai Motor megalkotta a Pony Coupé alapjaira épített N Vision 74 sportautót, valamint az új Grandeur formatervét, amit a típus első és harmadik generációs (XG) modelljei ihlették.

Ennek megfelelően a figyelem a jövőre érkező vadonatúj generációs Santa Fe modellre is irányul, amely MX5 kódnév alatt épített prototípusai jelenleg már tesztelés alatt állnak. Bár az álcázófólia letakarásával lehetetlen felmérni a végleges formatervet, várhatóan a Galloper korábbi formatervezési részletei közül néhányat, így például a szögletes kialakítást és a második sor ablakainak kettéválasztását is átörökítenek az új generációra.

Forrás: motorgraph.com

 Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei