A vadonatúj Hyundai Kona továbbra is különc marad

A Hyundai Motor bemutatta elektromos modelljeiből levezetett, futurisztikus formatervvel ellátott új generációs Kona crossoverét, amely a tisztán elektromos, hibrid, belsőégésű motoros mellett N Line kivitelben is kapható lesz. 

Vadonatúj Kona modelljével a Hyundai Motor a fenntartható mobilitás és a technológia által vezérelt tervezési gondolkodás iránti elkötelezettségét mutatja be, amellyel bővíti elektromos modelljeinek kínálatát – amelyet az innovatív és továbbfejlesztett díjnyertes IONIQ termékcsalád képvisel –, miközben ügyfelei sokrétű mobilitási igényeit különféle hajtásláncokkal is kielégítik.

„A Kona egyedi karakterével feljavított vadonatúj modell magabiztosan fejezi ki merész és dinamikus jelenlétét. A Kona minden tekintetben úgy fejlődött, hogy a sokszínűség még szélesebb skáláját ölelje fel és az életstílus igazi támogatójává váljon." – mondta Sang-yup Lee, a Hyundai Design Centerének ügyvezető alelnöke.

A vadonatúj Kona egy nagyobb, mégis merész stílussal rendelkező városközpontú crossoverré fejlődött, amely dinamikusabb közúti jelenlétet és vezetőközpontú belső teret közvetít. A maximális „élettér” biztosítása érdekében a vadonatúj modell hossza 4 355 mm-re nőtt, ami 150 mm-rel hosszabb az előző generációs tisztán elektromos változathoz képest. A szélessége 25 mm-rel, a tengelytáv hossza pedig 60 mm-rel nőtt a korábbi modellhez képest anélkül, hogy elvesztette volna ikonikus dizájn identitását.

Ellentétben a legtöbb más típussal, amelyek különféle hajtásláncokkal kaphatók, a Kona fejlesztése a tisztán elektromos változat kialakításával indult, amelyet azután a belsőégésű, hibrid és N Line modellekhez igazítottak. Ez a nem szokványos megközelítés lehetővé tette a Hyundai számára, hogy a technológia-centrikus tervezési gondolkodásmódot minden Kona változatban bemutassa. A közös felépítés ellenére az EV, belsőégésű és hibrid, valamint a sportos N Line modell jellegzetes futurisztikus stílussal rendelkezik.

A vadonatúj Kona tiszta, jellegzetes orra meghatározza a frontrész tiszta terjedelmét, ami hozzájárul a modell egyenletes aerodinamikai teljesítményéhez. A tiszta terjedelem kiemeli a feszített horizontális lámpatestet, amely a villanyautón első Hyundai modellként pixeles horizontlámpát kapott, tovább erősítve az elektromos jármű jellegzetes karakterét. A Kona paraméteres pixelek használata a Hyundai népszerű elektromos járműkínálatának jellegzetes dizájnelemét is közvetíti.

Futurisztikus megjelenése ellenére a vadonatúj Kona soha nem felejti el, hogy egy crossoverről van szó. Dinamikus stílusát a merészen megformált kerékív-burkolat erősíti, amely fényszórókat és hátsó lámpákat is tartalmaz, megerősítve a Kona robusztus felépítését.

A vadonatúj Kona tele van parametrikus felületekkel. Az oldalak éles átlós gyűrődése összeköti a szatén króm díszlécet az övvonaltól egészen a légterelőig, így olyan kontúrt hoz létre, amely az egész járművet körbeöleli. A hátsó részen egy másik horizontális lámpa, valamint egy magasra szerelt féklámpa található, amely észrevétlenül van beépítve a légterelő szatén króm díszlécébe.

A hajtáslánc-változatok között számos stílusváltozat is létezik. Az EV hűtőrácsán és hátsó lökhárítóján pixelgrafikus részleteket, pixelek által ihletett 19 colos könnyűfém keréktárcsát, fekete oldalcsíkokat, valamint opcionális fekete oldalsó tükröket és tetőt kapott. A benzines és a hibrid merész és masszív lökhárító- és védőlemez-kialakítással, valamint fekete kerékív-burkolattal rendelkezik. Az N Line opcionális fekete oldalsó tükrökkel és tetővel, szárnyas légterelővel agresszívebb első és hátsó kialakítással büszkélkedhet, amelynek része a szárny alakú lökhárító az alacsonyabb kiállás hangsúlyozására, a jellegzetes 19 colos könnyűfém keréktárcsák, iker kipufogó és ezüst oldalszoknya.

A vadonatúj Kona nagyobb belső „élettere” praktikus funkciókat és továbbfejlesztett autós élményt kínál a változatos életstílusokhoz. Az elektromos autókból származó univerzális architektúra sportos elrendezést és lebegő vízszintes C-Pad-et kínál, hogy kiemelje a KONA vékony és széles belső terét, sokoldalú teret biztosítva a vezető és az utasok számára.

A 12,3 colos dupla széles kijelző és a lebegő modul csúcstechnológiás benyomást keltenek. A hangulatvilágítás fokozza a felhasználói élményt és a kényelmet. A középkonzolról a kormánykerék mögé áthelyezett shift-by-wire vezérlő révén tiszta elrendezést és még több helyet biztosít a holmik számára a középkonzol alagútjában. A második sor kontúr nélküli üléspadja megerősíti a Kona 21. századi várostervezési esztétikáját. Ez a lakótér egyedülálló élményt nyújt maximális használhatósággal, kényelemmel és komforttal. A második sor mögött maximalizált raktér található.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei