A Hyundai Bayon az Auto Bild szerint az Év Importautója

Németország egyik legnagyobb autós szaklapja, az Auto Bild magazin a Hyundai Bayon modellnek ítélte oda a 2022-es év Legjobb Importautója címet. 

Fontos siker a Hyundai modellpaletta legkisebb crossovere számára: A Bayon elnyerte az Auto Bild szaklap „Legjobb importautó” díját. A 4,18 méter hosszú Bayon a „Kis SUV" kategóriát nagy lendülettel nyerte meg. Azok a pontok, amelyeket a Bayon az Auto Bild különböző tesztjein gyűjtött 2022 során, most a „Legjobb importautó” címről is döntött. Ezzel a lenyűgöző teljesítménnyel megerősítette korai remek szerepléseit: közvetlenül azután, hogy 2021 júliusában forgalomba hozták, a Hyundai kis crossovere szinte rögtön megnyerte az Auto Bild összehasonlító tesztjét a VW T-Cross és a Ford Puma ellen.

„Nagyon örülünk a legújabb díjnak. Stratégiánk, miszerint minden releváns járműkategóriában idejekorán crossovereket kínálunk, bevált” – mondta Jürgen Keller, a Hyundai Motor Deutschland GmbH ügyvezető igazgatója. „Sok versenytársnak még nincs kis crossovere a kínálatban, a Kona és a Bayon segítségével mi már kettőt is kínálunk ügyfeleink részére a kis, illetve kompakt szegmensben. Büszkék vagyunk arra, hogy mind teszteket, mind díjakat nyernek." 

A Hyundai Bayon modellt Európában, kifejezetten az európai piacra fejlesztették ki. A Bayon három elérhető SmartStream benzinmotorja a Hyundai innovatív 48 voltos hibrid rendszerével kombinálható. Minden motor alapfelszereltségként rendelkezik automatikus start-stop rendszerrel, és motortól függően a vásárló választhat a hatfokozatú sebességváltó, a hatfokozatú elektronikusan vezérelt manuális váltó (iMT) és a hétfokozatú 7DCT duplakuplungos sebességváltó közül.

A jármű 2 580 milliméteres tengelytávja tágas belső teret teremt a kis crossoverben, miközben a csomagok számára is átlagon felüli térfogat áll rendelkezésre. A VDA szabvány szerint mért 411 literével a Bayon jelenleg közel 40 literrel felülmúlja nagyobb testvérét, a Hyundai Kona crossovert.

Ami a Bayont egyedülállóvá teszi, az a csatlakozási és biztonsági funkciók kategóriájában vezető kínálata. Még a Bayon belépőszintű változata is alapfelszereltségként tartalmaz egy kiterjedt Smart Sense csomagot a légkondicionáló, a digitális rádió és a távényasszisztens mellett. Emellett már az alapcsomag is legalább hétféle elektronikus asszisztensrendszert tartalmaz – az aktív sávelhagyásra figyelmeztető rendszertől és az intelligens táblafelismerő rendszertől az autonóm vészfék-asszisztensig, beleértve az első ütközésre figyelmeztető és a gyalogosészlelést is.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei