Összkerékhajtást kaphat az új Hyundai Sonata

Miközben homályos távoli képeken már láttuk, a Hyundai továbbra is vastag álca alatt teszteli új Sonata limuzinját, amelynek legújabb kémfotóin a papírok tanúsága szerint egy összkerék-meghajtásos változat lehet. 

A bemutatás előtt álló új Hyundai Sonata továbbra is folytatja titkainak felfedését, a legújabb pedig egy olyan jelentős fejlesztés, ami hozzájárulhat a modell népszerűségének növeléséhez. Bár a fotókon látható prototípus első pillantásra nem tűnik különlegesnek, a szélvédőre ragasztott típusjelzés azt sugallja, hogy az autó egy 2.5 literes GDI-motorral, automata sebességváltóval rendelkezik, amihez összkerékhajtás is kapcsolódik. 

Ez utóbbi először lenne elérhető a Sonata hosszúra visszanyúló történelmében, ami lényegesen segítheti a limuzint vonzóvá tenni a hideg éghajlaton élő vásárlók számára. Persze nem lehetünk biztosak abban, hogy a szélvédőre illesztett specifikáció pontos, de nincs okunk kételkedni benne, és számos limuzinban található ma már összkerékhajtás főként azért, hogy a crossoverek korszakában is vonzó tudjon maradni. A Toyota 2019-ben összkerékhajtással hozta ki a Camry-t, míg a Kia összkerékhajtást kínál a középkategóriás K5 (Optima) GT-Line-hoz.

Az új Sonata hajtásláncairól egyelőre keveset tudni, de ez a papírlap azt sugallja, hogy a K5-ben is alkalmazott turbófeltöltős 1.6 literes helyett 2.5 literes négyhengeres benzinmotor lesz elérhető. A motor jelenleg 194 lóerőt és 245 Nm nyomatékot ad le, bár a Hyundai a 2.5 literes motor turbófeltöltős változatát is árusítja 294 lóerővel és 421 Nm nyomatékkal.

Ha az összkerékhajtás hozzáadása nem volna elég izgalmas, a legújabb kémfotók bepillantást engednek az autó utasterébe is. Bár nem sok mindent lehet rajta azonosítani, a prototípust jól láthatóan új műszerfallal és széles kijelzőpanellal látták el. Úgy tűnik, hogy ezzel egyetlen szabadon álló kijelzővé egyesítik a digitális műszercsoportot és az infotainment rendszert, amely valószínűleg több mint 24 colos lehet. További részleteket nehéz kivenni, de a belső ajtókárpiton újabb álcázást láthatunk, ami azt sugallja, hogy a frissítések meglehetősen kiterjedtek lesznek.

A külső formaterv az álcázás ellenére sokkal kevésbé rejtélyes, hiszen az új Sonata nemrég leplezetlenül állt a múlt hónapban egy reklámfilm forgatás során a kamerák elé. A frontrész teljesen új és karcsú világítótesteket, valamint újragondolt hűtőmaszkot is kapott. A fennmaradó frissítések kevésbé drámaiak, de annyi bizonyos, hogy a limuzin teljesen új hátsó lámpákkal is fel lesz szerelve.

Forrás: carscoops.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei