A Kia 2027-ben mutatja be első üzemanyagcellás modelljét

Dél-Korea második legnagyobb autógyártójaként a Kia várhatóan 2027-ben mutatja be első üzemanyagcellás járműveit, így követve a globális üzemanyagcellás járműpiacot jelenleg uraló Hyundai Motor anyavállalatát. 

A legfrissebb autóipari információk szerint a Kia jelenleg katonai felhasználásra fejleszt hidrogénüzemű elektromos járműveket. Az autógyártó már 2020 végére kifejlesztett egy dedikált katonai járműplatformot és 2024-től a platformra katonai járműmodellek építését és gyártását tervezi. Ugyanerre a platformra tervezi a Kia hidrogénüzemű katonai járműveit kereskedelmi forgalomba hozni 2027-ben.

Egy magas rangú tisztviselő szerint a hidrogénüzemű elektromos járműveket a katonai járművek következő generációjának tekintik, mivel a katonai bázisokon könnyebb hidrogéntöltő állomásokat építeni, mint magánutakon. A Kia már korábban is készített és jelenleg is gyárt katonai járműveket, amelyek értékesítéséből származó éves bevételét 200 milliárd vonra, azaz közel 143 millió dollárra becsülik.

Miután a Kia megkezdi a hidrogénüzemű járművek szállítását a hadsereg számára, a források szerint a vállalat állítólag hidrogénüzemű személygépkocsik gyártását is tervezi. Első hidrogénüzemű személyautója várhatóan a Carnival modellre fog épülni, amely Dél-Korea elsőszámú szabadidőjárművének számít. "Tekintettel a Carnival családi autóként elért népszerűségére, a hidrogénüzemű változat várhatóan a hidrogéniparban is hullámokat kelt majd, amikor megjelenik" – mondta egy iparági szakember.

A Kia emellett arra törekszik, hogy új, tisztán elektromos EV9 hobbiterepjáró modelljét mielőbb megkezdje az Egyesült Államokban, a Georgia állam West Poiint városában működő gyárában termelni azért, hogy a jövő év második felében a termék jogosulttá váljon arra, hogy az inflációcsökkentésről szóló törvény szerint amerikai gyártású villanyautóként vásárlói megkapják a 7 500 dolláros adójóváírást.

Az EV9 a Kia második olyan elektromos járműve lesz, amely az Elektromos-Globális Moduláris Platformra (E-GMP), a Hyundai Motor Group kifejezetten akkumulátoros elektromos járművekhaz kifejlesztett platformjára épül fel. A modell várhatóan jövő év áprilisában mutatkozik be a koreai piacon.

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei