Az új Hyundai Sonata a szegmens eddigi legsportosabb formáival érkezett

A Hyundai Motor bemutatta a vadonatúj Sonata formatervét, amely a nyolcadik generációs középkategóriás limuzin új jelvényével minden idők legsportosabb dizájnját kapta.

Az új Sonata jóval több, mint egy egyszerű ráncfelvarrás, mert forradalmasítja a 2019-ben piacra dobott eddigi Sonata arculatát és alacsonyra húzott, elegáns arányaival, agresszívabb stílusával és jövőorientált technológiájával dinamikus, progresszív, új modellként születik újjá. Az új Sonata a négyajtós kupéforma új megjelenítését mutatja be, amely megragadja a Hyundai Motor „Érzéki Sportosság” formatervezési filozófiájának lényegét. 

A Sonata az N Line alapjaira épített külső formájával jellegzetes arculatát hangsúlyozza, amely sportkupé stílust sugároz hosszú motorháztetővel, alacsony frontrésszel és fastback-szerű tetővonallal. A Sonata alacsonyra húzott külső megjelenése a progresszív autóipari dizájnt hangsúlyozza és vízszintes frontrészének elrendezésével a „sportosság”-ot úgy testesíti meg, hogy a Hyundai jellegzetes Horizont Lámpáit, rejtett fényszóróit, széles hűtőrácsát és légbeömlőjét integrálja a dinamikusabb és agresszívebb megjelenés érdekében. A Horizont Lámpák és a szélesre húzott, rejtett fényszórók drámai fényhatást keltenek, kiemelve a jármű széles kiállását, miközben egyben futurisztikus hatást is keltenek.

A dinamikus kialakítást az éles, lineáris elemek és a tiszta, rugalmas felületek kontrasztja hangsúlyozza. A karosszéria alsó részének fekete díszítése hátrafelé emelkedik, erős karaktert adva a Sonatának. Hátul az új H-alakú lámpák tovább hangsúlyozzák a Sonata csúcstechnológiás arculatát és széles kiállását. Az ereszkedő légterelő alakú csomagtérfedél és a diffúzor alakú hátsó kialakítás már az alapmodellnél is egy nagyteljesítményű sportlimuzin benyomását erősíti, míg a hátsó légterelő és a kettős kipufogódob, valamint az exkluzív 19 colos N-Line kerekek tovább erősítik ezt a képet.

Az új Sonata belső kialakítása vezető-orientált elrendezéssel büszkélkedhet, amely illeszkedik az autó sportosabb külső arculatához, miközben a modern életmód támogatásához a jövőbeli mobilitásra nyitottságot finom high-tech részletekkel valósítja meg.

Hyundai modellben elsőként a Sonata ívelt panorámakijelzővel rendelkezik, amely egyszerre ötvözi a 12,3 colos vezetői információs műszeregységet és a szintén 12,3 colos AVN információs és szórakoztató rendszert egy olyan modern és egyszerű műszerfali elrendezésben, amely kiemeli a vízszintes vonalakat és a kibővített térérzetet. A műszerfalon elhelyezett érintőképernyős klímaberendezés a csúcstechnológiás hangulatot fokozza.

A belső tér ízléses belső színkombinációival jelentős fejlesztéseken esett át a jobb utasélmény érdekében, amelyek egyszerre erősítik a sportosságot és a prémium jelleget. A Sonata belső terének „lebegő” témája futurisztikus hangulatot teremt. A kormány mögött található oszlop típusú shift-by-wire vezérlő alkalmazása több helyet biztosít a középkonzolon. A középkonzolt tovább erősíti a csuklótámasz, amely nagyobb kényelmet biztosít a vezetőnek azáltal, hogy a kartámaszt egészen a tenyérig alátámasztja. A nagyméretű pohártartó és tálca további kényelmet biztosít.

Az új Sonata modellt a valóságban elsőként a Szöuli Mobilitási Kiállításon mutatják be, 2023. március 30. és április 9. között.

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei