A Hyundai új típusa az Oroszlánkirály szereplőjének nevével érkezik

Egy elég furcsa szerzet érkezik hamarosan a Hyundai kínai portfóliójába, amely megosztó megjelenése mellett Mufasa nevével is különlegesnek ígérkezik. 

Kínában, jól láthatóan a Disney vállalat ügyvédei által láthatóan hatótávolságán kívül a Hyundai Mufasa néven egy vadonatúj hobbiterepjáró bemutatására készül. Azok számára, akik esetleg nem ismerik: Mufasa egy karakter a Disney Oroszlánkirály című 1994-es klasszikus animációs meséjéből.

A szabadalomvédelmi hivatalhoz benyújtott és nyilvánosságra került dokumentumok alapján annak ellenére, hogy az új ötszemélyes hobbiterepes a Hyundai jelvényét viseli, mégis olyan formatervezési jegyeket tartalmaz, amelyeket leginkább az észak-amerikai régióban kapható Kia márkájú járműveken lehetnek megszokottak. Ilyen stílusjegyek pl. a frontrész általános X-alakja, ami leginkább a Sportage-re emlékeztet, míg az ovális hátsó lámpák és önmagában a hátsó rész nagyjából az EV6-ban használt formanyelvhez illene.

A jármű oldalain azonban már sokkal jobban kivehető a Hyundai dizájn hatása. Az élesen gyűrött karosszériavonalak és a széles kerékívek olyan dizájnelemek, amelyek gyakrabban láthatók az olyan járműveken, mint pl. a Tucson.

Habár e nyilvánosságra került dokumentáció részeként nem közöltek fényképeket a belső térről, a járműben várhatóan legfeljebb öt személy fér el. A fontosabb méretadatok azonban rendelkezésre állnak: az új jármű 4 475 mm hosszú, 1 850 mm széles és 1 686 mm magas lesz. Ezek a méretek kategóriában közelebb állnak a Sportage Európában kínált rövid tengelytávú változatához, mint az Észak-Amerikában kínált hosszabb modellhez.

A motorháztető alatt a Hyundai Mufasa modelljét egy 2.0 literes szívó benzinmotor fogja hajtani, amely 158 lóerős teljesítménnyel rendelkezik. Jelenleg nem terveznek sem hibrid, sem elektromos változatot. Az új crossover össztömege 1 910 kg, végsebessége pedig 187 km/óra.

A Mufasa névvel érkező Hyundai modell várhatóan leginkább kizárólag a kínai piacra fog koncentrálódni, kevésbé valószínű, hogy más piacokon is megjelenik. Az autó kívül-belül várhatóan elsőként a márciusban megrendezésre kerülő 2023-as Sanghaji Autószalonon lesz látható. 

Forrás: carscoops.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei