Hivatalos képeken a megújuló Hyundai Elantra

A Hyundai Motor közzétette az első fotókat a megújult Elantra koreai változatáról, amely megjelenésében leginkább jellegzetesen átalakított frontrészével különbözik az eddigi modelltől. 

Ahogy arról már korábban is tudni lehetett, a Hyundai az Elantra limuzin félidei frissítésén dolgozik, ám az álcázott prototípusok remekül elrejtették a stílusbéli változásokat. Most azonban immár teljes áttekintést kaphatunk a külső és belső kialakításról, köszönhetően a megújult Hyundai Avante első hivatalos képeinek – ahogyan Dél-Koreában hívják az Elantrát.

Megjósolható volt, hogy a változások nagy része az autó frontkialakítására összpontosultak, így a limuzin a korábbinál is komolyabb és felsőbb kategóriás megjelenést kapott. Az újratervezett homlokfa új, vízszintesen elrendezett fényszórókat visel magán, amelyeket egy díszléc és egy keskeny hűtőrács köt össze, amely mostantól elválasztja azt az alsó szívónyílástól, a sportosabb oldalsó lökhárító-beömlőket pedig feketére fújt díszítőelemek vesznek körül. És ez ráadásul nem az Avante N Line, vagy N kivitele, hanem a típus alapváltozatának kialakítása.

A frissített modell megőrizte az Elantra jellegzetes profilját, beleértve az ajtók jellegzetes éleit, amit új, kéttónusú könnyűfém keréktárcsák egészítenek ki. Hátul a teljes szélességben elterülő LED hátsó lámpák, az erősen megdöntött hátsó üveg és a csomagtérajtó éle a jelenlegi modellből került át, azonban a hátsó lökhárító mostantól új dizájnt kapott, nagy fekete betétekkel és a diffúzor-imitációt körülvevő, alumínium stílusú dekoratív díszítéssel.

A belső térben nem sok változás történt, a Hyundai ugyanazon a panelen tartotta a digitális műszereket kettős, 10,25 colos érintőképernyővel. Az egyetlen látható frissítés az új Sage Green kárpit, amely az üléseken, a középkonzolon és az ajtópaneleken is látható. Nem világos, hogy ez az opció kizárólag a koreai modelleknél lesz elérhető, vagy más piacokon is.

A megújult Hyundai Avante műszaki specifikációi később kerülnek nyilvánosságra, mivel ez az előzetes egyelőre elsősorban a formatervről szólt, a teljes bemutatót későbbre tartogatják. A kifutó modell benzinmotoros és hibrid változatban is elérhető volt, míg a sportosabb N Line és a teljes értékű N sportmodell pedig leginkább a teljesítményre összpontosított.

Koreában az Avante a hamarosan szintén megújuló Sonata és a nemrégiben bemutatott Grandeur zászlóshajó alatt helyezkedik el a márka hazai palettáján, utóbbi viszont Észak-Amerikában és más piacokon sem kapható. Az Avante (Korea) és Elantra (Észak-Amerika/Vietnam) típusnevek mellett az autó i30 Sedan néven Ausztráliában is kapható. 

Forrás: carscoops.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei