A Hyundai és az LG közös akkumulátorcella-gyártó vállalatot hoz létre Amerikában

A Hyundai Motor Group és az LG Energy Solution nemrég közösen bejelentette, hogy az Egyesült Államokban elektromos járművek akkumulátorcella-gyártó vegyesvállalatot hoz létre, amellyel segítik az autógyártó Észak-amerikai bővülési szándékait.

A Hyundai Motor Group és az LGES egy szándéknyilatkozatot írt alá elektromos járművek akkumulátorainak az Egyesült Államokban történő előállításáról, valamint a csoport észak-amerikai villamosítási erőfeszítéseinek további felgyorsításáról. Az aláírási ceremóniára Jae-hoon Chang, a Hyundai Motor elnök-vezérigazgatója és Young-soo Kwon, az LG Energy Solution vezérigazgatója részvételével az LGES szöuli központjában került sor május 26-án. A Hyundai-csoport és az LGES egyaránt 50 százalékos részesedéssel rendelkezik a közös vállalkozásban, amely több mint 4,3 milliárd dollár befektetéssel jár.

„A Hyundai Motor Group villamosítási erőfeszítéseire összpontosít azért, hogy vezető pozíciót szerezzen a globális autóiparban” – mondta Jae-hoon Chang, a Hyundai Motor elnök-vezérigazgatója. „Erős alapot teremtünk az elektromos járművekre való globális átállás vezetése érdekében azáltal, hogy az LG Energy Solution vállalattal, a vezető globális akkumulátorgyártóval és hosszú távú partnerünkkel közösen új elektromos járművek akkumulátorcella-gyárat hozunk létre.” 

„Az autó- és akkumulátoripar két erős vezető keze összefogott és együtt készen állunk arra, hogy vezessük az elektromos járművekre átállást Amerikában” – mondta Young-soo Kwon, az LG Energy Solution vezérigazgatója. „Termékeink versenyképességének és globális működési szakértelmének további fejlesztésével az LG Energy Solution mindent megtesz annak érdekében, hogy a végső fenntartható energiamegoldásokat kínálja ügyfeleinek.”

Az új vegyesvállalat éves termelési kapacitása 30 GWh, amely évente 300 ezer darab elektromos jármű gyártását tudja támogatni. A létesítmény a georgiai Savannah állam Bryan megyéjében lesz, a jelenleg építés alatt álló Hyundai Motor Group Metaplant America szomszédságában. Az építkezést 2023 második felében kezdő vegyesvállalat a tervek szerint legkorábban 2025 végén kezdheti meg az akkumulátorgyártást.

A Hyundai csoport Mobis alkatrészgyártó vállalata az üzem celláiból állítja össze az akkumulátorokat, majd szállítja azokat az autógyártó csoport egyesült államokbeli gyártóüzemeibe a Hyundai, Kia és Genesis villanyautó modellek gyártásához. Az új létesítmény a stabil akkumulátor-ellátás megteremtését segíti elő a régióban és lehetővé teszi a Hyundai csoport számára, hogy az amerikai piacon megugró elektromos járművek iránti keresletre gyorsan reagáljon.

Ezzel a közös vállalattal együtt az LGES hét akkumulátorgyára lesz, amelyek jelenleg működnek vagy épülnek az Egyesült Államokban, ahol a vállalat erőforrásainak nagy részét a termelési kapacitás bővítésére összpontosítja. Helyi termelésének felfuttatásával az LGES célja, hogy innovatív termékeket kínáljon mind mennyiségben, mind gyorsaságban, ezáltal felgyorsítva a tiszta energiára átállást az Egyesült Államokban.

A Hyundai csoport és az LGES régóta partnerek a villamosítás területén, amelynek keretén belül olyan típusokhoz szállítottak már elektromos jármű-akkumulátorokat, mint az Elantra Hybrid, a Kona Electric és az IONIQ 6 elektromos járművek. A 2009-ben bemutatott Hyundai Elantra LPi Hybrid volt a csoport első közös villamosított modellje. 2021-ben mindketten megkezdték az indonéziai akkumulátorcella-gyártó közös vállalat építését, amelynek termelése várhatóan 2024 első felében indul.

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei