A Hyundai Motorsport dobogón végzett Spa-ban

A Hyundai Motorsport versenyzője, Michelisz Norbert a legendás Spa-Francorchamps versenypályáján megrendezett TCR World Tour második fordulójában elért második helyével megőrizte vezető helyét a pilóták bajnokságában. 

A BRC Hyundai N Squadra Corse pilótája, Michelisz Norbert a harmadik rajthelyet szerezte meg a részben fordított rajtrácsos második futamon és az Eau Rouge-ban vívott fej-fej melletti csatát követően sikerült megelőznie az előtte haladó autót. A magyar pilóta ezután arra tudott koncentrálni, hogy versenytársait maga mögött tartsa és dobogós helyezéssel térjen haza. „Ha valaki azt mondja nekem a hétvége előtt, hogy a dobogón végezhetek, nem hittem volna el” – mondta Norbi. „Azt hiszem, sikerült az Elantra N TCR-t a megfelelő ablakba helyeznünk a kvalifikációhoz és a versenyekhez.”

Csapattársa, Mikel Azcona a 11. helyen kezdte a versenyt és bekapcsolódott az őt körülvevő középmezőny csatáiba, hogy a sorrendben feljebb léphessen. Ez így folytatódott a futam teljes időtartama alatt, amivel a nyolcadik helyezést tudta megszerezni, így szerezve értékes pontokat a tabellán. „Fantasztikus eredményt értünk el a második versenyen” – mondta Azcona. „Képes voltam harcolni a körülöttem lévő autókkal és ez volt a maximum, amit elérhettem.”

A Portimão-i sikeres szezonkezdet után a két Elantra N TCR autó ezen a hétvégén maximális kompenzációs súlyt viselt. Ez hozzájárult a trükkös kvalifikációhoz, ahol Michelisz Norbert a nyolcadik, Mikel Azcona pedig a 11. helyet szerezte meg.

Az első futamon Michelisz Norbert ki tudta használni a rajtrácson elakadt autót és a hetedik helyre került, később azonban a biztonsági autós újraindítás után a nyolcadik helyre esett vissza. A verseny hátralévő részében azonban Jól védekezett, így abban a pozícióban tudta befejezni a versenyt, ahol indult. „Tudtuk, hogy meg fogunk küzdeni a kompenzációs súllyal” – mondta Norbi. „De maximálisan kihasználtam a beállításokat és ügyesen kihasználtam az erőt az időmérőn és a versenyeken."

Mikel Azcona első futama nehéz volt, egy rajtbüntetést követően a 14. helyen állt rajthoz. A spanyol pilóta tiszta versenyt akart, de az első körökben két különálló incidens áldozata is lett, amivel a 21. helyre esett vissza. Feljebb tudott kapaszkodni, így a 16. helyen tudott végezni. „Spa nem volt egyszerű” – tette hozzá Azcona. „A szerencse nem volt velem a kvalifikáción és az 1. futamban, de összességében sokat tanultunk ezen a hétvégén.”

Ennek eredményeként a BRC Hyundai N Squadra Corse a csapatösszesítésben a második helyre esett a Kumho TCR World Tour for Teams versenyen, miközben Michelisz Norbert megőrizte vezető helyét a pilóták versenyében, Mikel Azcona pedig a hatodik helyen áll.

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei