Megérkezett a Hyundai i20 félidei frissítése

A Hyundai Motor bemutatta az i20 továbbfejlesztett változatát, amely felfrissült, stílusos dizájnnal, biztonsági csomaggal és kategóriájában legjobb csatlakozási funkciókkal nyújt többet.

Az új i20 elegáns és modern külsővel rendelkezik, amely szemet gyönyörködtető megjelenéssel ruházza fel az autót. Az első lökhárító formáját és mintázatát, valamint a hűtőrácsot úgy fejlesztették tovább, hogy elegáns megjelenést kölcsönözzenek sportos elemekkel együtt. A hátsó rész újratervezett lökhárítót és egyedi hátsó lámpát kapott, amelyhez új formatervezésű 16 és 17 colos kerekek párosulnak.

Az i20 formáját sokan dicsérték érzelmes és dinamikus stílusáért, amely külsőleg és belsőleg egyaránt harmonizálja az arányokat, a belsőépítészetet, a stílust és a technológiát. A modell alacsony tetőprofiljának és hosszú tengelytávjának köszönhetően megőrzi sportos karakterét. Ezek a tulajdonságok a jármű aerodinamikáját is javítják azáltal, hogy csökkentik a légellenállást, ami fokozza a kiváló kezelhetőséget és az üzemanyag-hatékonyságot is. A jellegzetes dinamikus fények kiemelik az autó általánosan merész megjelenését, amelyet Z-alakú LED hátsó lámpák egészítenek ki. Az új i20 még kompakt B-szegmens méretei mellett is bőséges belső teret, valamint felhajtott hátsó ülésekkel is 352 literes csomagteret kínál vásárlóinak, ami 1 165 literesre bővül lehajtott hátsó ülésekkel.

A Hyundai kínálatának ez az új modellje összesen nyolc külső színben és opcionális fekete, kéttónusú tetővel érhető el. Három külső szín vadonatúj: Lucid Lime metál, Lumen Grey Pearl és Meta Blue Pearl. A visszatérő színek közé tartozik az Atlas White, a Phantom Black Pearl, az Aurora Grey Pearl, a Dragon Red Pearl és a Mangrove Green Pearl.

Az élénk, új Lucid Lime belső színcsomag felfrissíti és feldobja az utasok hangulatát. Ezzel a csomaggal felszerelve az ülések új sportos mintázatot kapnak, merész függőleges és dombornyomott vízszintes szaggatott vonalakkal. A belső tér különböző tapintási pontjait díszítő lime színű varrások a modell sportos karakterét emelik ki.

Az új i20 tele van a legújabb csatlakozási funkciókkal, amelyek még kényelmesebbé teszik az autóban töltött idő élményét. A modellt szabványos 4,2 colos LCD műszeregységgel, C típusú USB-vel, 4G hálózaton alapuló második generációs eCal segélyhívó rendszerrel és OTA (Over-the-Air) térképfrissítésekkel frissítették fel. Emellett az új i20 továbbra is olyan funkciókat kínál, amelyek már az előző verzióban is népszerűek voltak Ilyen  például az opcionális 10,25 colos műszeregység és a szintén 10,25 colos központi kijelző, az Apple CarPlay és az Android Auto csatlakozási lehetőség, a vezeték nélküli telefontöltő, valamint a Bluelink telematika legújabb változata.

A Hyundai Smart Sense biztonsági arzenálja további biztonsági funkciókat kaptak már alapfelszereltségként is. A Frontális Ütközéselkerülő Rendszer (FCA) a „Város”, „Interurbán” és „Gyalogos” mellett mostantól tartalmazza a „Kerékpáros” funkciót is. A Sávkövető Asszisztens (LFA) biztosítja, hogy a jármű az aktuális haladási sávban maradjon.

A még nagyobb biztonság érdekében opcionálisan további biztonsági rendszerek is rendelkezésre állnak. A hátsó keresztirányú ütközés-asszisztens (RCCA) a parkolóhelyről hátrálás közben fékez, amennyiben a hátsó és oldalsó járművekkel való ütközés veszélyét észleli. A Holtttér-ütközésmegelőző Asszisztens (BCA) vizuális figyelmeztetést alkalmaz, amely a külső tükrökben akkor jelenik meg, ha egy másik járművet észlel. Ha szükséges, a BCA aktiválódik, hogy elkerülje az ütközést vagy csökkentse az ütközés hatását. A Navigációalapú Intelligens Sebességtartó Automatika (NSCC) a jármű navigációs rendszerét használja az autópályák kanyarjainak vagy egyeneseinek előrejelzésére, és a biztonságosabb haladás érdekében állítja a jármű sebességét.

A felfrissített modellben a jobb láthatóság és látás hagyományos égőket LED technológiás világít, míg most a hangulatvilágítás mostantól többszínű fényben is elérhetővé vált, így az utasok aktuális hangulatukhoz igazíthatják a belső világítás színét. Az autó BOSE Premium hangrendszerrel is kapható.

A motorháztető alatt egy 48 voltos lágyhibrid hajtáslánc párosítható az új i20 1.0 T-GDi motorjával – 100 vagy 120 LE teljesítménnyel. A maximális hatékonyságra és teljesítményre tervezett 48 voltos mildhibrid rendszer az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez járul hozzá elsősorban. Az új modell hétfokozatú duplakuplungos sebességváltóval (7DCT) vagy hatfokozatú intelligens kézi sebességváltóval (iMT) rendelhető, amelyek sima és reszponzív vezetési élményt nyújtanak. A gázpedál felengedésekor az iMT leválasztja a motort a sebességváltóról, így hatékonyan takarít meg üzemanyagot azáltal, hogy a jármű vitorlázó üzemmódba lép.

Az új i20 összeszerelése a tervek szerint 2023 harmadik negyedévében kezdődik meg a Hyundai törökországi Izmitben található gyártóüzemében. További új változatok bevezetése később következik.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei