FRISSÍTVE! A Hyundai tényleg szériába küldheti az N Vision 74 koncepciót?

A Hyundai Motor állítólag május 27-én tartja meg „Pony Nap” rendezvényét, amelyen sajtóértesülések szerint bejelentik a Pony Coupe modell modernizált változatának szériagyártását. 

A Hyundai Motor még 1974-ben alkotta meg a Pony kompakt modelljének stílusos kupéváltozatát, melyet aztán végül szériatermékként soha nem gyártottak. Ezen korai tanulmánymodell előtt tisztelgett tavaly az a nagyteljesítményű N Vision 74 tanulmány, amely üzemanyagcellás-plug-in elektromos hibrid hajtásláncával az N sportmákra egyik „guruló laborjaként” mutattak be a nagyközönségnek. 

A Vissza a jövőbe mozisorozat által világhírűvé vált DeLorean DMC 12 időgépéhez kísértetiesen (és nem is véletlenül) hasonlító N Vision 74 egybehangzó elismerést váltott ki az iparágból, a szaksajtóból és a közönségből egyaránt, akik egyértelműen jelezték a gyártó felé: ezt az autót vétek lenne újra a süllyesztő mélyére küldeni.  

Ennek elsősorban az az oka, hogy a Pony Coupe történelmét tökéletesen sikerült integrálni az autó újragondolt, futurisztikus formatervébe. Az N Vision 74 tanulmányt tavaly decemberben az év legnépszerűbb autójának választották a vezető brit autóipari szakmédia, a Top Gear 2022-es Top Gear Awards választásán. Emellett a német International Forum Design, az iF a szakmai koncepció kategória fődíját adományozta a típusnak.

A Hyundai Motor tavaly novemberben jelentette be, hogy eredeti formájában állítja helyre a Pony Coupe tanulmányát és azt is elárulta, hogy miután az N Vision 74 ilyen kedvező értékeléseket kapott, azt tervezi, hogy nem áll meg az egyszerű helyreállításnál, hanem szériagyártású modellt kíván kifejleszteni. Nos, iparági bennfentesek állítása szerint a Hyundai Motor szöuli motorstúdiójába május 27-ére egy ún. „Pony Nap” eseményt hívott össze, ahol a vállalat állítólag nemcsak bejelenti a Pony Coupe modernizált változatának sorozatgyártását, de egyben meg is mutatja a típus szériagyártású változatát. 

Arról egyelőre semmilyen információ nincs, hogy a Hyundai milyen formában és hajtáslánccal fogja kínálni a várva várt sportkupét, arra viszont számítani lehet, hogy a szériamodell a tanulmánynál kevésbé radikálisan jövőorientált (és kedvezőbb árfekvésű) lesz. A rajongók leginkább valami öblös duplaturbós V6-ról álmodoznak, amit a környezetvédelem jegyében akár hibrid, vagy plug-in hibrid villanyhajtás is kiegészíthet.    

A hónap végén állítólag bemutatkozó új Pony Coupe szériagyártású változatának formatervezéséért az eredeti 1974-es Pony Coupe koncepcióautót megformáló Giorgetto Giugiaro fia, Fabrizio Giugiaro volt felelős. Giorgetto Giugiaro, az olasz „GFG Style” formatervező iroda alapítója és vezérigazgatója a Hyundai Motor számos korai modelljének megszületésében vállalt szerepet, köztük a Pony Coupe, a Pony, a Presto, a Stellar és a Sonata első és második generációinál tevékenykedett.

„A Pony volt az első olyan jármű, amely megmutatta a Hyundai Motort a globális piacon” – mondta egy iparági bennfentes. „Most, hogy a Hyundai Motor komolyan kitűnik a globális piacon, a Pony Coupe újraalkotása és sorozatgyártása nagy jelentőséggel bír majd mind a Hyundai Motor, mind a vásárlók számára.”

FRISSÍTÉS: Időközben a Hyundai Motor a koreai Wikitree honlapjának nyilatkozva tagadta egy ilyen jellegű rendezvény terveit. „„Nincs tervben a Pony Coupe sorozatgyártása, és nincs tervben a Pony Nap rendezvény sem.” Habár úgy tűnik, hogy korábbi értesülések pontatlanok lehetnek, azt mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy a Hyundai valóban bejelentette az eredeti Pony Coupe újraalkotását és ennek időpontját 2023 tavaszára tűzték ki, ami nagyjából most van. Bár nem világos, hogy május 27-én bemutatják-e a megújult klasszikust, a koncepcióautó rajongói mégis számíthatnak valamilyen hírre a közeljövőben.

Forrás: news.mt.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei