Hivatalos képeken az új Hyundai Exter

A korábbi előzeteseket követően a Hyundai hivatalosan is megmutatta a hamarosan bemutatkozó Exter modell első fotóit és a külső kialakításról készült felvételek mellett elárulta az autó motorizáltságának és felszereltségének részleteit is. 

Mint sok más Hyundai modell, amelyet Indiában és világszerte árulnak, az Exter is a Hyundai parametrikus formanyelvét követi kockás arányaival és egyenes kiállással. A frontrész osztott fényszórókialakítással és H-mintázatú LED nappali menetfényekkel rendelkezik. Az autó egy széles, kontrasztos fekete hűtőrácsot és egy jellegzetes lökhárítót visel ezüstös betétekkel. 

Amíg a Hyundai most hivatalosan bemutatott fotói az Exter külsejéből elsősorban a frontrésszel foglalkoznak, a Dél-Koreában leplezetlenül elcsípett teszpéldány már az autó végleges formatervét is felfedték. A képek alapján az indiai piacra szánt modell nagyjából ugyanaz lesz, mint a globális piacokra szánt verzió. A Hyundai egy új „Ranger Khaki” külső fényezést is bejelentett, amelyet először Indiában az Exter modellel vezetnek be. 

Profilból a Hyundai legkisebb crossovere kerek és enyhén kiszélesedő kerékjáratokat kapott, hosszanti vastag védőburkolattal, ami tovább erősíti az Exter szögletes megjelenését. Lesznek stílusos, kéttónusú könnyűfém keréktárcsák, tetősínek, texturált C-oszlop és a lebegő tető hatásának elérése érdekében akár kéttónusú fényezési lehetőségek is rendelkezésre állnak.


És ugyan a Hyundai eddig még nem fedte fel hivatalosan az Exter hátsó stílusát, a korábbi kémfotókon függőleges kialakítású hátsó ajtót, cápauszony-antennát és egy kis integrált légterelőt lehet felfedezni. A hátsó lámpák szintén H-mintázatú LED világítási elemekkel rendelkeznek, a hátsó lökhárító pedig magas és lapos, miközben kiemelkedő betétekkel rendelkező kéttónusú felületet kapott.

Az Exter egy 1.2 literes szívó benzinmotorral lesz elérhető, ugyanazzal az erőforrással, mint a Grand i10 Nios, az Aura, az i20 és a Venue. És bár a vállalat egyelőre nem árulta el az Exter motorjának teljesítményét, a többi modellhez hasonlóan 83 lóerős csúcsteljesítményre és 114 Nm maximális nyomatékra számíthatunk. A Hyundai azt is megerősítette, hogy a motor ötfokozatú manuális vagy AMT sebességváltóval kérhető. Bevezetésétől a Hyundai gyárilag beszerelt CNG készletet is kínál majd az Exterhez, ahogy a Nioshoz és az Aurához is teszi. Ennek legfőbb oka, hogy az Exter ugyanarra a platformra és alapra épül, mint az utóbbi kettő.

Az Exter összesen ötféle felszereltségi szinten lesz elérhető – EX, S, SX, SX(O) és csúcs SX(O) Connect. A csúcsfelszereltség nevének utótagja azt sugallja, hogy alapfelszereltségként csatlakoztatott járműfunkciókkal fog rendelkezni. A Hyundai várhatóan valamikor idén július végén vagy augusztus elején mutatja be az Exter modellt és annak árazását. A kis crossover a Venue szintje alá kerül pozícionálásra és a márka legolcsóbb SUV-ja lesz Indiában. Az indiai piacon kifejezetten a népszerű Tata Punch és a Citroen C3 lesz a jármű ellenfele.

Forrás: autocarindia.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei