A Hyundai csoport és a Samsung összeköti az autókat az otthonokkal

A Hyundai Motor és a Kia vállalatok bejelentették, hogy január elején megállapodást írtak alá a Samsung Electronics vállalattal egy Car-to-Home és Home-to-Car szolgáltatási együttműködésről, amelynek célja a lakó- és mobilterek közötti összeköttetés fejlesztése.

A megállapodás értelmében a Hyundai és a Kia autógyártók ügyfelei érintésükkel és hangutasításaikkal autóik információs és szórakoztató rendszerén keresztül távolról is vezérelhetik digitális készülékeiket. Ezzel ellentétben a járművek különböző funkciói AI-hangszórókon, TV-ken és okostelefon-alkalmazásokon keresztül akár otthonról is távvezérelhetővé válik. 

Ez a Hyundai és a Kia összekapcsolt autószolgáltatásai, valamint a Samsung „Internet of Things” (IoT) platformja, a „SmartThings” szerves integrációja révén válik lehetővé. Az ügyfelektől azt várják, hogy mindennapi életükben különféle módokon kihasználják ezt, megszakítás nélkül élvezve a kapcsolódási élményt.

Például egy forró nyáresti ingázás esetén a felhasználó bekapcsolhatja az „Otthoni módot”, hogy bekapcsolja a rendszerbe integrált otthoni légkondicionálót és légtisztítót, elindítsa a robotporszívót, és felkapcsolja a világítást a kényelmes és kellemes hazaérkezéshez. Alternatív megoldásként a felhasználó elindíthatja a „Távoli mód” üzemmódot, amivel lekapcsolhatja a szükségtelen lámpákat és elindítsa a robotporszívót, hogy olyan tiszta életteret hozzon létre, ahová visszatérhet, valamint már otthon kényelmes hőmérsékletre aktiválhatja a jármű légkondicionálását.

A Hyundai és a Kia Car-to-Home szolgáltatása esetén a felhasználók minden helyzetre regisztrálhatnak eszközöket és speciális üzemmódokat használhatnak, hogy minimalizálják az eszközök működését vezetés közben. Az ügyfelek kényelmesebb kiszolgálása érdekében elsősorban az érintőképernyős és hangutasítások mellett a helyhez kötött automatikus működést valósítják meg. Ezenkívül az elektromos járművek tulajdonosai a SmartThings integrált otthoni energiamenedzsment szolgáltatásával ellenőrizhetik otthonuk és járműveik energiafelhasználását és beállíthatják a számukra optimális töltési időt.

A Hyundai és a Kia azt tervezi, hogy a csatlakoztatott autóplatformok és a Samsung SmartThings összekapcsolása révén az autótól otthonig és otthontól autóig szolgáltatásait a globális piacokra is kiterjeszti. Ennek elérése érdekében a Hyundai és a Kia stabil szolgáltatást nyújtó infotainment rendszereket fejleszt ki, majd ezeket a funkciókat vezeték nélküli (OTA) és USB-alapú frissítésekkel biztosítja a meglévő járművekhez is.

„Ez egy lehetőség arra, hogy a csatlakoztatott autó Car-to-Home és Home-to-Car szolgáltatásait különböző területeken még kényelmesebbé tegyük” – mondta Haeyoung Kwon, a Hyundai és a Kia Infotainment Fejlesztési Központjának alelnöke. „Technológiai fejlesztéseink felgyorsítását tervezzük annak érdekében, hogy a Hyundai és a Kia globális ügyfeleinek utazásai még hasznosabbak legyenek.”

„Ez az együttműködés lehetővé teszi a Home-to-Car kommunikációt és az integrált otthoni energiagazdálkodási szolgáltatásokat, amelyek a jövő életstílusára optimalizáltak. A SmartThings platform és a járművek összekapcsolásával otthon és autóban egyaránt jelentősen javíthatjuk a vásárlói élményt” – tette hozzá Chanwoo Park, a Samsung Electronics ügyvezető alelnöke.

Mindeközben a Hyundai és a Kia már nyújtott Car-to-Home és Home-to-Car szolgáltatásokat telekommunikációs és építőipari vállalatokkal történt együttműködése révén. A Car-to-Home szolgáltatás – korábban hat eszközhöz volt elérhető, beleértve a világítást, a csatlakozókat, a gázelzáró szelepeket, a szellőzést, a légkondicionálást és a kazánokat –, valamint a Home-to-Car szolgáltatást a járműklímához, a távirányítású indításhoz és a töltéskezeléshez, most kibővül, hogy ezen együttműködés révén az eszközök szélesebb skálájával támogassa a kapcsolatokat.

Forrás: hyundai.news

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei