A Hyundai Indiában is felfrissítette a Creta kisterepjáróját

A Hyundai Motor India Limited (HMIL) bemutatta a régóta várt frissített Creta formatervét, amely újradefiniálja a SUV-kalandok lényegét, friss és magával ragadó szellemiséget árasztva a modern szabadidő-autók világába. 

„Nagy örömünkre szolgál bemutatni az új Hyundai Creta avantgárd formatervezési és izgalmas irányvonalait” – mondta Tarun Garg, a Hyundai Motor India Ltd. ügyvezető igazgatója. „A Hyundai jellegzetes ’Érzéki sportosság’ dizájnnyelvének és a csúcstechnológiák zökkenőmentes ötvözésével az új Hyundai Creta ismét forradalmasítja a SUV-életmódot Indiában. Az új Hyundai Creta azt ígéri, hogy robusztus kiállásával és tekintélyt parancsoló jelenlétével az utakon beteljesíti a kortárs és kalandos szabadidő-járművet keresők álmait. A Hyundai bevált SUV DNS-ében gyökerező úttörő kínálat készen áll arra, hogy utazásod méltó kísérője legyen.” 

A Hyundai „Érzéki sportosság” formatervezési filozófiájához igazodva az új Hyundai Creta merész ugrást tesz, ihletet merítve a terepjáró kalandok, az utazás és a városi életforma masszív szellemiségéből. Az új Hyundai Creta célja, hogy felülmúlja elődje kiemelkedő eredményeit és megőrizze vitathatatlan vezető szerepét a SUV-szegmensben.

Az új Hyundai Creta merész frontrészének formája kitűnik az új, parametrikus fekete króm hűtőrács és a függőleges motorháztető kialakításával, amely erős, határozott és robusztus közúti megjelenést mutat. A jellegzetes négysugaras LED fényszórók és a LED Horizont helyzetjelző lámpák tovább fokozzák a kisterepjáró dinamikus megjelenését, miközben javítják az frontrész láthatóságát. A merész frontdizájn különálló vonalak együttesét hozza létre, amelyet oldalra is kiterjesztettek. Az új Hyundai Creta jellegzetes oldalprofilját a teljesen új könnyűfém keréktárcsa még inkább kiemeli, amely immár dinamikus profilt kölcsönöz az új Hyundai Creta modellnek.

A minden szögből a tekinteteket vonzó hátsó profil új, összekötött horizont LED hátsó lámpákkal, sportos, új légterelő dizájnnal, integrált LED-féklámpával, újratervezett csomagtérajtóval és védőlemezes lökhárítóval büszkélkedhet – ez mind a kiváló minőségű elemek ötvözete, amelyek kiemelik a Creta futurisztikus újdonságait. Az új horizont összekötő LED hátsó lámpák javítják a jármű láthatóságát az éjszakában és mindezen tulajdonságok ötvözésével az új Hyundai Creta hátulról is megkülönböztetett megjelenést kapott.

Kívül merész és határozott, belül pazar; Az új Hyundai Creta ragyogó és igényes belső terekkel, új vízszintes műszerfallal, integrált információs és szórakoztató rendszerrel és digitális műszeregységgel, modern grafikával rendelkező prémium műbőr ülésekkel, műbőr ajtó kartámasz borítással, műbőr D-vágású kormánykerékkel, műbőrrel bevont sebességváltóval, hátsó fejtámlapárnákkal, hangulatvilágítással, a hátsó ülés kétfokozatú dönthető funkciójával és még sok más finomságokkal kényeztet. Az előkelő csomag mellett az új Hyundai Creta utastere a páratlan kényelem érdekében bőséges helyet kínál az utastérben.

A részletekre történt odafigyelés az úttörő technológia és a korszerű esztétika zökkenőmentes ötvözetét mutatja be, biztosítva, hogy az új Hyundai Creta ne csak egy kisterepjáró, hanem egy vizuális és élményszerű remekmű legyen. 

Az új, 2024-es Hyundai Creta motorpalettája háromféle erőforrásból tevődik össze: 1.5 literes szívóbenzines alapmotor 113 lóerős, míg ennek a turbófeltöltővel erősített T-GDI változata már 160 lóerővel rendelkezik. A Hyundai Indiában ezek mellett még kínál egy szintén 1.5 literes dízelmotort is, amelynek maximális teljesítménye 160 lóerő. A választható sebességváltók között megtalálható a kézi, az automata, a CVT, a DCT és a tengelykapcsoló nélküli manuális.

Az új Creta az új Kia Seltos, a Tata Harrier, a Maruti Suzuki Grand Vitara, a Toyota Hyryder és a Mahindra Scorpio modellekkel versenyez az indiai autópiacon, ahol a Hyundai az új Creta modellt 1.099 ezer rúpiás (kb. 4,6 mFt) indulóártól kínálja.

Forrás: thekoreancarblog.comfinancialexpress.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei