A Hyundai Tokióban mutatta be az IONIQ N Performance csomagját

A Hyundai a Tokiói Autószalonon mutatta be NPX1 tanulmányautóját, amely az IONIQ 5 N modellre építve elsőként vetíti előre a márka N Performance kiegészítőinek 2024-ben érkező, elsősorban N szériás modellekre optimalizált csomagjait. 

A Hyundai Motor a 2024-es Tokiói Autószalonon bemutatta az IONIQ 5 N NPX1 koncepcióautóját, amely az N nagyteljesítményű kiegészítőinek prototípusával van felszerelve. Az NPX1 az „N Performance eXperimental 1” rövidítése, és valójában a Hyundai által az IONIQ 5 N sportmodellhez készülő utángyártott csomag termékeinek kirakataként szolgál. 

A vállalat azt tervezi, hogy a nagyteljesítményű elektromos járművek tulajdonosi élményét az N Performance csomagokkal bővíti, amely eredetileg még 2019-ben kezdődött és azóta is kiváló minőségű tuning alkatrészeket fejleszt az ügyfelek számára. A belsőégésű motoros járművek, mint például az Elantra N, i30 N és i20 N csomagok folytatásaként a Hyundai N részlege azt tervezi, hogy speciális tuningkomponenseket kínál a tisztán elektromos N modellekhez, beleértve az IONIQ 5 N modellt is.

Az „NPX1” tanulmányautó egy sor N-specifikus fejlesztést mutat be, amelyek a közeljövőben megvásárolhatók lesznek az N Performance Parts katalógusából. Ez egy karbon első léterelőt, oldalsó szoknyákat, hátsó diffúzort, hátsó szárny légterelőt, könnyűfém hibrid karbon kerekeket, nagyteljesítményű fékbetéteket és ültető rugókat fog tartalmazni. A koncepció belső terét az Alcantara anyagok és a versenykagylós ülésekkel bővítették tovább.

Az NPX1 koncepcióhoz felhasznált N Performance Parts prototípust a szériagyártás és a 2024-es értékesítés előkészítése érdekében továbbfejlesztik. Az IONIQ 5 N modelltől kezdődően a Hyundai N részlege az N Performance Parts termékek elérhetőségét az összes N modellre is kiterjeszti.

„2024-ben a Hyundai Motor vállalat egy lépést tesz előre a nagyteljesítményű elektromos járművek korszakának megfelelő új tuningalkatrészek piacán, amint azt az 'NPX1' koncepció is bemutatja” – mondta Joon Park, az N Brand Management Group alelnöke. „Ez nem korlátozódik a tuning alkatrészekre, hanem olyan szoftveres megoldásokat is továbbfejlesztünk, mint pl. az OTA megoldásokkal frissíthető hang- és járműkalibráció, amely egy teljesen új kategóriát nyit a személyre szabott elektromos járművek terén a tuningtársadalom izgalmas jövője előtt." 

A Hyundai Motor Japan eddig két villamosított modellt, a tisztán elektromos IONIQ 5 és az üzemanyagcellás Nexo modelleket forgalmazta Japánban. Most azonban a Tokiói Autószalonra elhozták az IONIQ 5 N sportmodellt is, amelyet idén tavasszal terveznek bemutatni a szigetországban. „Japán mélyen gyökerező autóipari kultúrája az elektromos járművek korában sem fog alábbhagyni és reméljük, hogy nagyteljesítményű elektromos járműveink Japánban is népszerűek lesznek azáltal, hogy bemutatjuk azokat a japán villanyautók piacán, amely még mindig növekszik." 

Forrás: hyundai.newsautoblog.comtokyoautosalon.jp

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei