A Hyundai elnöke újévi beszédét Korea első villanyautó-gyárában tartotta

A Hyundai Motor Group elnöke az év első napjaiban a koreai Kia AutoLand, az első dedikált elektromos járműgyárban tartotta 2024-es újévi beszédét, amelyben várakozással tekintett az előttünk álló évre, valamint felvázolta a csoport fő fókuszpontjait.

Az „Együtt, egy értékes kezdet” témakörben a Hyundai Motor Group ügyvezető elnöke, Eui-sun Chung és a csoport leányvállalatainak vezetői megosztották az újévi üzeneteiket és a csoport jövőképét. Chung elnök újévi üzenetében kiemelte: „Idén a „Következetesség és fenntarthatóság” lesz a küldetésünk, amely folyamatosan erősíti képességeinket és ami lehetővé teszi számunkra, hogy átmérjük a kihívásokat és fenntartható fejlődést érjünk el.

Chung hangsúlyozta, hogy a növekvő globális bizonytalanság és az erősödő verseny közben a „konzisztens változás” és a „fenntartható növekedés” a csoport sikerének kulcsszavai. Chung a 2024-es évre és az azt követő időszakra összpontosítva kijelentette: „Izgatott vagyok a villamosítás terén az AutoLand, a csoport első kifejezetten elektromos járművekre specializálódott üzemében induló újítások sorozata kapcsán és amelyek Ulszanban, az Egyesült Államokban és azon túl is kiterjednek.”

A Hyundai csoport az idei év második negyedévében fejezi be a Kia AutoLand Gwangmyeong villanyautó-gyárának átépítését, amely a márka EV3 kompakt elektromos autóját gyártja majd koreai és nemzetközi piacokra. Ezt követően a Hyundai Motor Group Metaplant America (HMGMA), a Kia AutoLand Hwaseong EV gyára és a Hyundai Motor Ulszan EV üzeme egymás után lesz készen, hogy innovatív elektromos járműveket vezessenek be a globális piacokra és a csoport fő stratégiai célkitűzése szerint 2030-ig a három legnagyobb globális elektromos járműgyártó közé kerüljenek.

„Tavaly novemberben megkaptam a Brit Birodalom Legkiválóbb Tiszteletbeli Parancsnoki Rendfokozatát (CBE) annak elismeréseként, hogy hozzájárultam az Egyesült Királyság és a Koreai Köztársaság közötti együttműködés és barátság erősítéséhez” – mondta Chung elnök. „Ugyanezt a rendfokozatot adományozták az alapító elnök, Ju-yung Chung számára is, aki az 1970-es években lefektette a Hyundai-Egyesült Királyság partnerségének alapjait. Ez az elismerés minden alkalmazottunk kiemelkedő munkájának és professzionalizmusának eredménye és gratulálok mindazoknak, akik teljes mértékben megérdemlik ezt a megtiszteltetést."

Chung ügyvezető elnök, az alapító unokája hozzátette, hogy különösen örül annak, hogy a Hyundai Motor Group „kihívó szellemiségét” olyan időtlen serlegként vitték tovább, amely Ju-yung Chung alapító elnöktől származik és Mong-Koo Chung tiszteletbeli elnöke, az alapító fia folytatott.

Megerősítve a Hyundai csoport egy szebb bolygóról alkotott jövőképét, Chung elnök azt is kiemelte, hogy „a következetes innovációval fenntartható növekedést érhetünk el. Ez egy olyan küldetés, amelyet nemcsak ügyfeleink és cégünk, hanem az emberiség számára is meg kell valósítanunk.” Chung hangsúlyozta, hogy a vállalatcsoport a fenntartható növekedésre összpontosít azáltal, hogy felvállalja a társadalmi felelősségvállalást a környezetért, előtérbe helyezi az ügyfelek elégedettségét és bizalmát a kiváló minőségű termékeken és szolgáltatásokon keresztül, valamint a biztonság érzését keltve a versenyképesség jövőbeli megőrzése érdekében.

A csoport környezetvédelmi felelősségvállalását kommentálva Chung elmondta: „Az emberiséget saját túlélése érdekében mindig is a fenntarthatóság érdekelte, de most meg kell dupláznunk erőfeszítéseinket”, és kitartott amellett, hogy „nagyobb érdeklődést kell mutatnunk a széndioxid-semlegesség, az emberiség fenntartható fejlődése és a körkörös gazdaság iránt. Kis moduláris reaktorainkkal és tisztaenergia-megoldásainkkal segíthetjük a globális hidrogén-ökoszisztéma fejlődését és a széndioxid-semleges tevékenységek megerősítését. Emellett globális vállalatként vezető szerepet játszhatunk a társadalmi felelősségvállalásban, az körkörös gazdaság újjáélesztését szolgáló erőforrások, így pl. az elektromos járművek akkumulátorainak újrahasznosításával."”

A Hyundai csoport az egyik első olyan vállalat a világon, amely kereskedelmi forgalomba hozott hidrogén üzemanyagcellás járműveket és hatékonyan hasznosítja a hidrogénenergiát. Ezenkívül a Hyundai Motor Group egy hidrogénes üzleti ökoszisztémát fejleszt, amely a teljes életciklusra kiterjed, a hidrogéntermeléstől a szállításon, tároláson és hasznosításon át a Hyundai egyes leányvállalatai hidrogénüzleti képességeinek összekapcsolásával. A Hyundai Engineering & Construction (E&C) fejleszti megújulóenergia-közvetítői és -kereskedelmi üzletágát, valamint új generációs atomerőműveket, köztük kis atomreaktorokat épít.

Eközben a Hyundai Motor és a Kia aktívan dolgozik a széndioxid-kibocsátás csökkentése érdekében gyártási folyamatai során. Ez magában foglalja a megújuló energia felhasználásának jelentős növekedését, beleértve a napelemes energiatermelő rendszerek bevezetését a koreai és a globális termelési helyszíneken azért, hogy a teljes vállalatcsoport 2045-re széndioxid-semlegessé válhasson. A Hyundai Motor és a Kia a közelmúltban hosszútávú áramvásárlási megállapodást írt alá a Hyundai E&C-vel megújuló napenergia beszerzésére.

A csoport aktívan támogatja a körforgásos gazdaságot, koreai és nemzetközi együttműködési rendszert hoz létre az elektromos járművek akkumulátorainak körkörös ökoszisztémájának megteremtése érdekében és kiterjeszti az újrahasznosított műanyagok felhasználását is.

A fenntarthatóságra való törekvés érdekében Chung elnök hangsúlyozta az ügyfelek elégedettségének és bizalmának szintjét is, amely a meghatározó minőségből fakad. "Végső soron a minőség az, ami elnyeri a vásárlók bizalmát. Termékeink és szolgáltatásaink minőségének mindig felül kell múlnia a vásárlók elvárásait. A minőségben nem lehet kompromisszum, hiszen csak azok a vállalatok maradnak életben, amelyek valóban elkötelezettek a minőség iránt. Arra kell törekednünk, hogy megkülönböztessük magunkat azáltal, hogy saját értékünket a megoldásainkhoz adjuk hozzá és mindent megtegyünk annak érdekében, hogy ügyfeleink a lehető legmagasabb szintű megelégedettséget élvezhessék. Az évtizedek során felhalmozott tudás és információ az, ami a negyedik ipari forradalom korában versenyképességünket meghatározza.”

Az idei évindító ceremóniát a csoport Kia AutoLand létesítményében tartották, egy olyan helyszínen, amely az állandó változást és innovációt testesíti meg. A Kia AutoLand Gwangmyeong üzemet Korea első szállítószalagos gyártási folyamattal működő integrált autógyáraként 1973-ban hozták létre, ezzel bevezetve a teljes körű autógyártás korszakát Dél-Koreában. Az idei év első felében a Hyundai befejezi Korea első dedikált villanyautó-gyárának építését ebben az üzemben, új fejezetet nyitva ezzel a jövőbeli mobilitás történetében. Emellett idén ünnepli a Kia alapításának 80. évfordulóját, valamint a Kia első személyautója, a Brisa piacra dobásának 50. évfordulóját is, amely természetesen a Kia AutoLand Gwangmyeong gyártósorán készült.

Chung elnök újévi beszédét követően Ho Sung Song, a Kia elnöke bemutatta az alkalmazottaknak a Kia AutoLand Gwangmyeong dedikált villanyautó-gyárát és a gyár működési tervét. Ezután a csoport Fejlett Légi Mobilitás (AAM – Advanced Air Mobility) központjának elnöke, Jaiwon Shin bemutatta az AAM közép- és hosszú távú terveit, illetve a Globális Stratégiai Iroda (GSO) vezetője és Heung-soo Kim ügyvezető alelnök ismertette a csoport robotikával foglalkozó tevékenységét.

Forrás: hyundai.news

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei