Már készül a Hyundai Nexo új generációja

A legfrissebb hírek szerint a Hyundai Motor nemrég megkezdte Nexo üzemanyagcellás hobbiterepjáró modellje új generációjának fejlesztését, amelyet várhatóan 2025 első felében terveznek bemutatni. 

A Hyundai Motor vállalat a közelmúltban számos nehézség leküzdését követően megkezdte a Nexo Fuel Cell hidrogénüzemű jármű második generációjának fejlesztését. A Hyundai azt tervezi, hogy 2024 végére befejezi a modellhez kapcsolódó kutatás-fejlesztési eljárását és 2025. első negyedévétől kezdődően fokozatosan kívánja új modelljét bevezetni a globális piacokon, beleértve Dél-Koreát, az Egyesült Államokat és Európát is.

A dél-koreai autógyártó óriás új üzemanyagcellás Hyundai Nexo modelljéből már 30 ezer darabot kíván éves szinten értékesíteni. Tekintettel arra, hogy az első generáció átlagos éves értékesítési volumene 10 ezer darab körül mozog, ez várhatóan a jelenlegi termelési mennyiség háromszorosát feltételezi. A Hyundai Motor elsősorban a pozitív piaci kilátások alapján tűzte ki ezen agresszív célját, amely alapja a hidrogén üzemanyagcellás rendszer hatékonyságának növelésével a piacképesség javítása, valamint a töltési infrastruktúra és az exportvolumen bővítése.

A Nexo, amelyet először 2018-ban vezettek be, a koreai mellett az Egyesült Államok és az európai piacokon is elérhetővé vált és a nem megfelelő töltési infrastruktúra ellenére 2018-ban 827 darabos értékesítési eredményt ért el. Az értékesítési mennyiség 2019-ben 4 823, 2020-ban 6 459, 2020-ban pedig 9 721 darab volt, míg 2022-ben először haladta meg a 10 ezres határt.

Az új Nexo az eredeti tervek szerint egy teljesen új modell lett volna, ám végül a vállalat másként döntött, így várhatóan egy részben módosított modell szintjén javítja majd a modell piacképességét. Mivel a 3. generációs hidrogén üzemanyagcellás rendszer sorozatgyártását az azzal kapcsolatos nehézségek miatt elhalasztották, a Hyundai Motor minden bizonnyal egy továbbfejlesztett 2. generációs rendszert épít be az új modellbe.

A figyelem középpontjában áll az is, vajon az új Nexo fejlesztése során sikerül-e kibővíteni a hidrogén-elektromos járművek személyautó kínálatát. Kezdetben a Hyundai Motor azt is fontolóra vette, hogy a Staria kisbusz és egy Genesis hobbiterepjáró modell üzemanyagcellás változatait is fejlesszen és sorozatban készítsen, ám a gyártó a végső sorozatgyártási ütemtervet a 3. generációs hidrogénrendszer fejlesztésének leállítása miatt végül felfüggesztette.

„A Hyundai Motor várhatóan jelentősen javítja majd a piacképességet, például a teljesítmény és a tartósság fokozásával, amelyek hiányoztak az új Nexo fejlesztése során” – mondta egy iparági szakértő, majd hozzátette: „Mivel a csoport fejlesztési képességeit a Hyundai Motorra összpontosítja, a korábban tervezett 3. generációs hidrogén üzemanyagcellás rendszer kidolgozása is felgyorsul.” 

Nemrég pedig a Las Vegas-i CES szakkiállításon a Hyundai a hidrogén értéklánc teljes megteremtésével kapcsolatosan azt is hivatalosan megerősítette, hogy az új Nexo modell valóban 2025-ben jelenik meg a gyártó kínálatában. 

Forrás: thekoreancarblog.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei