Első kémfotókon a Kia EV2 elektromos kisautója

Az egyre inkább a fenntarthatóság felé törekvő mobilitási világban a Kia újabb lépést tesz előre a Kia EV2 kompakt, tisztán elektromos crossoverével, amely ötvözi a környezetbarát technológiát a városi praktikummal.

A Kia élen jár az elektromos járművek technológiájának piacra vitelében és elkötelezett amellett, hogy a következő néhány év során különböző méretű elektromos autókkal lássa el a villanyautózásra nyitott piacokat. Az olyan modellek sikere, mint a Kia Soul EV és a Niro EV, megnyitotta az utat a további innovációk előtt, megalapozva a Kia EV2 előtt az utat, amelyről most a koreai ShortsCar portálnak sikerült az első felvételeket elkészítenie.

A koreai mellékutcán lencsevégre kapott EV2 prototípus formái leginkább a Hyundai testvérmárka Casper kisautójára emlékeztet, amely idén szintén megjelenik tisztán elektromos hajtással. Ez annyira igaz, hogy az oldalajtók ablakpárkányainak ívelése szinte teljesen megegyezik a két modell esetében. Közelebbről megnézve azonban a Casper hatalmas, bohókás kerek lámpáit a Kia jellegzetes függőleges csíklámpáira cserélték, az ajtókilincsek pedig a nagyobb EV6-hoz hasonlóan a karosszériába simulnak. A formai hasonlóságok arra utalnak, hogy az EV2 és a Hyundai Casper modellje azonos platformra épülnek.

A Casperhez hasonlóan a Kia EV2 modellje is azzal erősíti városi terepjáró jellegét, hogy egyrészt a szögletesre húzott kerékívek fekete betéteket kapnak, másrészt a tetőn a panoráma üvegtető körül egy masszív tetőtartó rudat is felhelyeztek. A szinte függőleges hátsó részen alul és felül is függőleges lámpacsoportot alakítottak ki, ahol vélhetően fent kaptak helyet a helyzetjelző lámpák, míg alul az indexeket és a tolatólámpákat helyezték el.   

A felvételek alapján a Kia EV2 méretéhez képest igen gazdag belső ellátmánnyal fog rendelkezni. Természetesen a belső teret, így a műszerfalat is igyekeztek jól eltakarni, ám az első odalajtón található szellőztethető ülés gombja, a hátsó ajtón az ülésfűtés kapcsolója, valamint a hátsó ülések előtt található USB-C portok luxusszintű kényelemről árulkodnak. Ehhez társulnak az első lökhárítón, illetve a külső tükrökön felfedezett kamerák, amelyek egy akár 360 fokos parkolókamerára utalhatnak.

A Kia célja az EV2 bevezetésével, hogy újradefiniálja a kompakt crossoverek szegmensét. Elegáns formaterve és fejlett elektromos hajtáslánc-technológiájával saját kategóriájában vezető szerepre törekszik. Az eddig kiszivárgott információk alapján az EV2 nagy kapacitású akkumulátorral rendelkezik majd, amely versenyképes hatótávolságot, gyorstöltési képességet és a benzines társaival vetekedő teljesítményt fog kínálni.

A Kia EV2 változatos közönséget céloz meg, a környezettudatos fiataloktól a hatékony városi ingázókat kereső családokig. Sokoldalúsága ideálissá teszi a városi rohangálásokhoz ugyanúgy, mint az alkalmanként hosszú távú utazásokhoz. Miközben a további információk és a megjelenés dátuma egyelőre bizonytalan, abban viszont biztosak lehetünk, hogy a Kia EV2 versenyképes áron kerül a Kia szalonokba, amivel még szélesebb rétegek számára teszi elérhetővé az elektromobilitást. 

Forrás: thekoreancarblog.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei