2024-ben jön a Hyundai új elektromos kisautója

A dél-koreai Hyundai Motor jelenleg a Casper modell alapjain első teljesen elektromos városi kisautóját fejleszti, amelyet várhatóan 2024-ben dobnak majd piacra. 

Iparági források szerint a Hyundai Motor még az idei év második felében tervezi megépíteni A szegmensbe tartozó mini crossoverének első, Casper modellre épülő tisztán elektromos tesztpéldányát, vagy ahogy a szakmában hívják, T-autóját. Feltéve, hogy az első T-autó megépítésétől számítva általában másfél év telik el az autó bemutatásáig, a Casper EV gyártása várhatóan 2024-ben kezdődhet meg.   

A Hyundai Motor tavaly szeptemberben bemutatott Casper városi mini crossovere hatalmas népszerűsgének örvend Dél-Koreában, ahol ezen rövid idő alatt a kisautópiac legkelendőbb modelljévé vált. Az autóból a bemutató hónapjában eladott 208 darab után tavaly decemberben már 4 127 db kelt el, míg idén havonta átlagosan 3.700 darabra adnak le megrendelést. Az autó kizárólag a Gwangju Global Motors újonnan felépült gyártóüzemében készül és teljes egészében online kerül értékesítésre, ezzel pedig elsősorban az első autójukat választó fiatal vásárlók számára válik vonzóvá. 

A Casper alapjaira épülő villanyautót a Hyundai állítólag a Chevrolet Bolt EV modell konkuernseként fejleszti, amely jelenleg uralja a koreai elektromos kisautópiacot. A Kia, illetve a Chevrolet korábban Ray, illetve Spark néven bemutatta ugyan a benzines modellek teljesen elektromos változatait, ezek azonban 100 km-nél is rövidebb valós hatótávjukkal nem lettek igazán népszerűek. A nemrég bevezetett Chevrolet Bolt EV hatótávja azonban akár 400 k is lehet, így az új Hyundai Casper EV is várhatóan hasonló hatótávval fog érkezni.    

A Casper hagyományos benzines változataival ellentétben az elektromos kivitel az európai piacon minden bizonnyal stratégiai modell lehet, azt azonban még nem lehet tudni, hogy a kisautó más piacokon is bemutatkozhat-e. Amennyiben bemutatják, Dél-Koreában hasonló ársávban kerülhet piacra, mint a támogatásokkal együtt 20 millió vonba kerülő Bolt EV.   

Ezzel az új modellel a Hyundai Motor és a Kia teljes villanyautó-kínálattal fog rendelkezni, amelybe az A szegmensbe tartozó Casper ugyanúgy beletartozik, mint a B szegmens Kona modellje, vagy a Kiánál a Niro EV, feljebb haladva az IONIQ 5 és a Kia EV6 a C szegmens crossovereit, míg az IONIQ 6 a C osztályos limuzinokat képviseli, a sort pedig a Kia EV9 és az IONIQ 7 zárja. 

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei