A Hyundai Hidrogénmobilitási ökoszisztémát hoz létre Csehországban

A Hyundai Motor bejelentette, hogy egy többoldalú szándéknyilatkozatot írt alá koreai és cseh állami és magánfelekkel a közép-európai ország hidrogénmobilitási ökoszisztéma létrehozásának támogatása érdekében.

Az aláírási ceremónián a Hyundai Motorhoz csatlakozott a cseh hidrogénszövetség, a Hydrogen Technology Platform (HYTEP), Korea hidrogénnel foglalkozó köz-magán tanácsadó testülete, a H2KOREA és más koreai és cseh vállalatok, köztük a Hyundai Glovis, a Zebra Group és a cseh ORLEN Unipetrol, valamint a Spolchemie is. Az aláírási ceremónián Koreából és Csehországból is részt vettek a minisztérium illetékesei.

A megállapodás a felek közös álláspontját tükrözi, miszerint a hidrogén létfontosságú szerepet fog játszani egy környezetbarát, megbízható és gazdaságilag életképes energiaforrás felé történő paradigmaváltásban. A többoldalú megállapodás részeként a Hyundai Motor támogatja az üzemanyagcellás rendszerek szállítását és fejlesztését, elősegíti a hidrogénipar információcseréjét, a hidrogénelosztó és -töltési infrastruktúra létrehozását, valamint hidrogéntermelési technológiák fejlesztését és bemutatását.

Az szándéknyilatkozat várhatóan elősegíti a hidrogénökoszisztéma létrejöttének felgyorsítását a közép-európai országban azáltal, hogy a hidrogénipar teljes folyamatára és értékláncára vonatkozó együttműködést irányítja. A hidrogén-üzemanyagcellás haszongépjárművek csehországi tesztüzeme várhatóan segít felmérni a hidrogénmobilitási vállalkozások keresletét és megvalósíthatóságát az országban.

A Hyundai Motor a hidrogénenergia és a mobilitás kínálatának bővítéséhez szükséges infrastruktúra kialakítását is segíteni fogja Csehországban. A vállalat megosztja a koreai hidrogéntöltő állomások építéséből és üzemeltetéséből származó szakértelmét és tapasztalatait, valamint a H2KOREA-val együttműködésben támogatja az állomásokhoz kapcsolódó technológiákat. 


Az megállapodásban részt vevő szervezetek és vállalatok megállapodtak abban, hogy közös megvalósíthatósági tanulmányokat készítenek az alacsony széndioxid-kibocsátású energiaforrásokat használó hidrogéntermelés technológiáinak és demonstrációs projektjeinek közös fejlesztésére. A Hyundai Glovis támogatni fogja a logisztikát, beleértve a hidrogénbeszállítók és az üzemanyagtöltő állomások közötti hidrogénelosztást, valamint a hidrogénüzemű haszongépjárművek alkatrészeinek és összeszerelő felszereléseinek szállítását.

A Cseh Köztársaság felgyorsítja a környezetbarát mobilitásra való átállást, mivel az autóipar a cseh nemzet alaptevékenységének számít. Az ország 2020-ban mutatta be a Tiszta Mobilitás Nemzeti Cselekvési Tervét. Ezzel a kezdeményezéssel az ország 2030-ig több mint 50 ezer hidrogén-üzemanyagcellás járművet kíván bevezetni a kormány azon tervének részeként, amely a hidrogénipar 2050-ig terjedő ütemtervének hosszabb távú támogatására irányul. 

Forrás: hyundai.news


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei