Zolderben helyet cseréltek a Hyundai versenypilótái

Michelisz Norbert, a WTCR 2019-es királya „elképesztő élményként” jellemezte a lehetőséget, hogy Thierry Neuville WRC pilótával együtt vezessen egy Hyundai i20 N Rally1 versenyautót azon a napon, amikor az FIA Rally Világbajnokság új hibridkorszakának egyik autóját is vezette.

Egy egyedülálló esemény keretei között a 4,010 km hosszú zolderi versenypályán a teljesen elektromos Hyundai Veloster N ETCR versenyautóhoz a hibrid meghajtású i20 N Rally1 modell is csatlakozott. Az ünneplésben részt vett a Hyundai Motorsport belga WRC-sztárja, Thierry Neuville is, aki az versenycsapat ETCR pilótájával, Michelisz Norberttel együtt egy izgalmas autócserés élményben vehetett részt.

Elsőként Norbi lépett pályára, amikor a Veloster N ETCR versenyautóját az i20 N Rally1 autóra cserélte, miközben Neuville a navigátor szerepét töltötte be. „Amióta bejelentették, alig vártam ezt a napot” – mondta boldogan Norbi. „Az i20 N Rally1-et vezetni fantasztikus érzés, Thierry tanácsaival valóban át lehet élni ezt az érzést, és önbizalmat építhettem fel. Érezhető a hibrid rendszer működése. Az autó teljesítménye és gyorsulása nagyszerű.”

Társa, Thierry Neuville hozzátette: „Szerintem Norbi nagyon jól teljesített, habár mindössze két kört mehetett a WRC autóval. Néhány apró tippel néhány kanyarban már közel jártunk a határhoz. Azt is jó volt megmutatni neki, hogyan működik a WRC hibrid rendszer, ami az idei évben teljesen új és nagyon különbözik a teljesen elektromos hajtástól.”

Ekkor Neuville került sorra, hogy a Veloster N ETCR versenyautót vezesse, amivel először kóstolt bele egy teljesen elektromos versenyautó rejtelmeibe, miközben Norbi készen állt szakértői tanácsaival. „Micsoda nagyszerű élmény!” – mondta végül. „Ez volt az első alkalom, hogy elektromos versenyautót vezettem és teljesen más volt, mint amit korábban csináltam. Az 500 kW-os teljesítmény azonnali és nagyon agresszív volt. Nagyon élveztem. Korábban is indultam TCR-versenyeken, de lehet, hogy a jövőben csatlakozom egy elektromos versenyhez is.”

„Az első pillanattól fogva tudta, mit kell tennie a Veloster N ETCR-rel” – mondta Norbi. „Tisztában volt a referenciapontokkal és a ritmusa is megfelelő volt. Magabiztos volt az autó hátuljával. Ha öt körrel több lett volna, nem vennénk észre, hogy igazából raliversenyző. Nagy hatással volt rám."

A bemutató abban csúcsosodott ki, hogy Thierry Neuville WRC-autójával Norbival az anyósülésen végigszáguldott a pályán. A páros teljes mértékben bízott egymás vezetési képességeiben, miközben összehasonlították és szembeállították a teljesen elektromos ETCR autót a WRC modell hibrid erejével és az út során nagyon jól szórakoztak.

„A zolderi bemutató rendezvényünk tökéletes alkalom volt arra, hogy bemutassuk mindazt, amit a Hyundai Motorsport és a Hyundai nagyteljesítményű N sportmárkája jelent: innovatív autótechnológiát, csapatmunkát, szórakozást és izgalmat” – mondta Julien, a Hyundai Motorsport csapatigazgatója. „Nyilvánvaló volt, hogy Thierry és Norbi nagyon jól érezték magukat a volán mögött, tippeket osztottak meg egymással és összehasonlították a két autót.”

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei