A Hyundai és a Michelin közösen fejlesztenek villanyautó-abroncsot

A Hyundai Motor Group bejelentette, hogy szándéknyilatkozatot írt alá a Michelinnel a prémium elektromos járművekre optimalizált következő generációs gumiabroncsok kifejlesztéséről.

A szándéknyilatkozat aláírási ceremóniájára a csoport Namyang Kutatóközpontjában került sor nemrég, amelyen részt vett Bong-soo Kim, a Hyundai Motor Group alelnöke és alvázfejlesztési központjának vezetője, valamint Georges Levy, a Michelin autóipari eredeti felszerelésekért felelős ügyvezető alelnöke. Az új nyilatkozat a két fél korábbi együttműködésének sikeres lezárását követi, és a következő generációs gumiabroncsok kifejlesztésére irányul, amelyeket a csoport tiszta, intelligens és fenntartható mobilitási megoldásaival fognak felszerelni.

„A Michelinnel kötött együttműködés valódi innovációkat fog eredményezni az abroncstechnológiában, megerősítve a Hyundai Motor Group vezető pozícióját az intelligens mobilitás iparágában” – mondta Kim alelnök. „Mobilitási technológiánkkal és a Michelin gumiabroncs-szakértelmének teljes kihasználásával biztosak vagyunk abban, hogy úttörő innovációkat tudunk elérni a gumiabroncsok teljesítményének javítása terén és szinergiákat teremtünk ebben az organikus együttműködésben.”

A megállapodás azon első ötéves együttműködési megállapodás folytatása, amelyet 2017 novemberében írtak alá azzal a céllal, hogy közösen az IONIQ 5 villanyautóhoz illeszkedő exkluzív gumiabroncsot fejlesztenek, valamint az abroncsokkal kapcsolatos kísérleteket és elemzési módszereket, valamint technológiacserét hajtanak végre. A következő három évben a Hyundai csoport és a Michelin közösen a következő újításokat fejleszti: környezetbarát gumiabroncsok fokozott környezetbarát anyagok felhasználásával; a következő generációs elektromos járművekhez optimalizált gumiabroncsok és egy valós idejű gumiabroncs-figyelő rendszer, amely elősegíti az autonóm vezetési technológia fejlesztését.

„A Hyundai Motor Group és a Michelin közötti 5 éves együttműködés hozzájárult a Hyundai IONIQ 5 sikeres bevezetéséhez" – mondta Levy. „Örömmel jelentjük be, hogy a közös munka folytatása érdekében a kapcsolat további három évvel meghosszabbításra került. A Hyundai Motor Group és a Michelin közötti együttműködés ugyanazon a vízión, valamint a kiválóság, a teljesítmény és az innováció iránti közös szenvedélyen alapul, amelyek egyre lényegesebb tényezőkké váltak, ahogy a mobilitáshoz kapcsolódó kihívások felé haladunk.”

Az együttműködés eredményeként létrejövő új generációs abroncsok utat találnak a Hyundai Motor Group jövőbeli prémium elektromos modelljeihez. Ez az új gumiabroncs-technológia kritikus fontosságú a gumiabroncsok tartóssági követelményeinek, valamint a vezetési teljesítménynek és az elektromos hatékonyságnak teljesítéséhez a nagy terhelés mellett, mivel az elektromos járművek hatótávolsága folyamatosan növekszik.

A Hyundai csoport és a Michelin közös kutatást is tervez a gumiabroncsok kopásának, a gumiabroncs-terhelésnek és az úttest súrlódásának elemzésére, amely meghaladja a gumiabroncsok hőmérsékletére és légnyomására vonatkozó jelenlegi szabványokat. Az új abroncsok várhatóan jelentősen javítják a vezetés menetkényelmét azáltal, hogy csökkentik az elektromos járművek által nagy sebességnél keltett vibrációt és zajt. Azt is megvizsgálják, hogyan lehetne a jelenlegi 20 százalékról a környezetbarát anyagok arányát a gumiabroncsokban a teljes gumiabroncs tömegének körülbelül 50 százalékára növelni.

Forrás: thenewsmarket.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei