610 kilométeres hatótávval megérkezett a Hyundai IONIQ 6

A Hyundai Motor egy digitális világpremier keretében mutatta be az IONIQ 6 Elektromos Streamliner modelljét, amely fejlett technológiáival, személyre szabott terével és funkcióival, valamint kiterjesztett hatótávjával újradefiniálja az elektromos mobilitás határait.

Az IONIQ 6 becsült elektromos hatótávolsága (WLTP szabvány szerint) meghaladja a 610 km-t, valamint a Hyundai Motor Group által kifejlesztett E-GMP moduláris platformnak köszönhetően ultragyors, 400/800 V-os töltést is lehetővé tesz. Emellett az új modell rendelkezik a Hyundai eddigi leginkább áramvonalas stílusával és egy sor olyan funkcióval, mint a kétszínű kettős hangulatvilágítás, a Speed Sync világításrendszer, az elektromos járműteljesítmény-hangolása és az aktív elektromos hangtervezés (e-ASD), amelyek mind az elektromos mobilitás élményét fokozzák.

„Az IONIQ 6 a következő ambiciózus lépés a Hyundai Motor villamosításra átállásának felgyorsítására és az elektromos járművek világában vezető pozícióra lépéshez” – mondta Jaehoon Chang, a Hyundai Motor elnök-vezérigazgatója. „Az IONIQ 6 elektromos Streamliner minden téren optimalizálva egyedülálló és jellegzetes élményt nyújt a vezetők és az utasok számára azért, hogy az elektromos mobilitást újradefiniálja." 

Az IONIQ 6 az E-GMP előnyeit kihasználva rendkívül hosszú, 2 950 mm-es tengelytávot biztosít, amelyet 18 vagy 20 colos kerekek támogatnak. Az autó lenyűgöző, 4 855 mm-es teljes hosszával, 1 880 mm-es szélességével és 1 495 mm-es magasságával jellegzetesen karcsú és stílusos megjelenést kölcsönöz a hasonló elektromos járművek között.

„Az IONIQ 6-ot úgy tervezték és fejlesztették, hogy élettérként észrevétlenül javítsa hétköznapjainkat” – mondta Thomas Schemera, ügyvezető alelnök, globális marketing vezérigazgató és a Hyundai Motor ügyfélélmény-részlegének vezetője. „Az innovatív belső teret aprólékosan úgy alakították ki, mint egy gubószerű személyes teret, amelyet a legújabb technológiákkal egészítettek ki, hogy biztonságos, szórakoztató és stresszmentes vezetési környezetet teremtsenek. A tágas belső tér, amelynek középpontjában a fenntarthatóság és a használhatóság áll, összhangban ügyfeleink értékeivel ismét előrelépést jelent az elektromos járművek között." 

Az IONIQ 6 belsejét kifejezetten úgy fejlesztették, hogy kényelmes és személyre szabott búvóhelyként szolgáljon. A kettős hangulatfény a 64 színe és a hat előre kiválasztott témája közül választva lehetővé teszi a vezető számára, hogy személyre szabja az utastér megjelenését és hangulatát, míg a Speed Sync világítás üzemmód a belső fényerő a jármű sebessége alapján történő változtatásával érzelmeket generál a vezetési élményhez. 

A feláras Relaxációs komfort funkció az első ülés dőlésszögének egyszerű beállításával segíti a szabadidő kényelmes eltöltését. Ráadásul az autó minden ülése kifejezetten a tisztán elektromos modellekhez készült és hozzávetőleg 30 százalékkal vékonyabb, mint a többi hagyományos modellé, így több helyet biztosítanak az utasoknak. Négy USB-C és egy USB-A port is rendelkezésre áll az ügyfelek kényelmének fokozása érdekében.

Az IONIQ 6 személyre szabott vezetési élményét tovább fokozza az elektromos járműteljesítmény-hangolás rendszer, amely lehetővé teszi a vezető számára, hogy szabadon állítsa a kormányerőt, a motor teljesítményét, a gázpedál érzékenységét és a hajtáslánc üzemmódját. A járművezetők számos különböző kombinációt hozhatnak létre néhány gombnyomással, hogy a jármű viselkedése egyéni igényeiknek megfeleljen. Az IONIQ 6 e-ASD aktív elektromos hangtervezés technológiája pedig izgalmasabbá és emberbarátibbá teszi az elektromos járműveket. Az utastérben hallható űrhajószerű hangzás mellett a hangtextúra a jármű vezetési állapotától függően változik.

„Az IONIQ 6 a funkcionalitás és az esztétika érzelmi konvergenciáját kapcsolja össze. A jellegzetes, áramvonalas kialakítás a mérnökök és a tervezők szoros együttműködésének eredménye, amelynek középpontjában a részletekre való megszállott figyelem és az ügyfélközpontú értékek állnak. Az IONIQ 6-ot figyelmes selyemgubóként hoztuk létre, amely mindenki számára személyre szabott helyet kínál" – tette hozzá Sang-yup Lee, ügyvezető alelnök és a Hyundai Design Center vezetője.

Az IONIQ 6 számos hajtómotorral és akkumulátorcsomaggal kapható azért, hogy minden vásárló igényeinek megfeleljen. A nagy hatótávolságú, 77,4 kWh-s akkumulátor kétféle villanymotorral párosítható, vagy hátsókerék-meghajtású (RWD) vagy összkerékhajtású (AWD) verzióban. A csúcskategóriás duálmotoros AWD opció 239 kW (325 LE) kombinált teljesítményt és 605 Nm nyomatékot biztosít. Ez a konfiguráció nulláról száz km/órára 5,1 másodperc alatt gyorsul. Az IONIQ 6 emellett lenyűgöző energiafogyasztási rátával is büszkélkedhet. A WLTP szerint az 53 kWh-s alap akkumulátorverzió energiafogyasztása 18 colos gumiabronccsal és hátsókerekes motorral 14 kWh/100 km alatt marad. Ezzel az IONIQ 6 az egyik leginkább energiatakarékos jármű a piacon.

Az IONIQ 6 E-GMP architektúrája a 400 V-os és a 800 V-os töltési infrastruktúrát is támogatja, alapkivitelben 800 V-os töltéssel; a 400 V-os töltéshez is további felszerelések vagy adapterek nélkül is alkalmazkodik. Egy 350 kW-os ultragyors töltőoszlopról az IONIQ 6 mindössze 18 perc alatt képes 10 százalékról 80 százalékra feltölteni. Csakúgy, mint az IONIQ 5, az IONIQ 6 is innovatív V2L töltési funkciót biztosít, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy bármilyen elektromos eszközt töltsenek – ideálissá téve a modellt az áramellátáshoz áramszünet, kempingezés vagy szabadtéri projektek során. A V2L egy tartozékadapterrel működik, amelyet a külső töltőportba kell helyezni. A külső konnektor mellett a hátsó üléssor alatt is található egy második csatlakozó a laptopok, telefonok és egyéb eszközök töltésére.

Az IONIQ 6 moduláris érintőképernyős műszerfala egy 12 colos, teljes érintőképernyős infotainment kijelzőt és egy 12 colos digitális műszeregységet is magában foglal, amely a továbbfejlesztett digitális felhasználói élmény érdekében fejlett technológiákat tartalmaz és az igényeiknek megfelelően testreszabható. Az IONIQ 6 infotainment rendszere valós idejű utazási térképet biztosít az aktuális töltöttségi állapot alapján. A rendszerhez csatlakoztatott szolgáltatások is a legjobb útvonal keresését és megtervezését segítik annak érdekében, hogy a megtervezett útvonal mentén mindig legyen töltőállomás.

Az IONIQ 6 a Hyundai SmartSense következő szintű fejlett vezetéstámogató rendszerével van felszerelve, amely biztosítja a biztonságot és a kényelmet az úton. Az Autópályás Vezetéstámogató 2 (HDA 2) segít a beállított távolságot és sebességet fenntartani az elöl haladó járműtől autópályán és segít a sáv közepéhez igazítani a járművet haladás közben még akkor is, ha az autó egy kanyarban van. Abban az esetben, ha egy oldalról érkező jármű nagyon közel halad el, segít a jármű útvonalának igazításában azért, hogy ne legyen veszélyben. Ha az autó egy bizonyos sebesség felett halad, a kormányt megfogva és az irányjelzőt bekapcsolva a rendszer automatikusan a jelzett irányba vált sávot.

A HDA 2 rendszer mellett az IONIQ 6 rendelkezik Intelligens sebességtartó automatikával (SCC), amely arra is képes, hogy a rendszer kikapcsolt állapotában megtanulja a vezető stílusát, így amikor az SCC újra aktív állapotba kerül, az intelligens sebességtartó a megtanult vezetési stílust fogja leutánozni. Ezen túlmenően a modellben frontális ütközéselkerülő rendszer (FCA), de akár Kereszteződésben történő kanyarodás során ütközésre figyelmeztető rendszer, amely kereszteződésen áthaladva l a balról vagy jobbról szembejövő járművekkel való ütközés veszélyére figyelmeztethet és automatikusan segíti a vészfékezést. Menet közben pedig, ha fennáll egy gyalogossal való ütközés veszélye részben a jármű tervezett útjában, automatikusan segíti az elkerülő kormányzást. Emellett még számtalan olyan biztonsági funkció is elérhető, amely az utasok, illetve a jármű biztonságát védi. 

Az IONIQ 6 a Hyundai első olyan modellje, amely az OTA (Over-the-Air) szoftverfrissítési funkciót kínálja különféle funkcióihoz. Ez a technológia lehetővé teszi a járművezetők számára, hogy a jármű elektromos eszközeit, beleértve az autonóm vezetésre, az akkumulátorra és egyebekre vonatkozó funkcióit frissítsék azért, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb vezetési élményben részesüljenek. A járművezetők az OTA funkcióval frissíthetik a térképeket és a médiaszoftvert is.

A 12 féle külső és négyféle belső színösszeállításban elérhető új Hyundai IONIQ 6 szériagyártását a tervek szerint 2022 harmadik negyedévében kezdik meg, míg a piaci bevezetés ütemtervét később hozzák nyilvánosságra.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei