A Hyundai öt győzelemmel az Auto Bild „2022-es Legjobb Márkája”

A Hyundai az Auto Bild autós magazin „A legjobb márkák 2022” olvasói választásán felülmúlta az előző év amúgy is nagyon sikeres eredményét azzal, hogy két kategóriában összesített győztesként, míg más kategóriákban három első helyezéssel végzett. 

Az Auto Bild szavazásán több mint 55 ezer olvasó választotta ki kedvencét 14 járműkategóriában, minőségi, dizájn és ár/teljesítmény kategóriákra osztva. Az adott imázs értékeléséhez az olvasóknak meg kellett válaszolniuk például, hogy melyik márkában bíznak, mely modelleket szeretik és mely gyártók különösen innovatívak. Az olvasók átlagosan 30 percet töltöttek a kérdőívek kitöltésével.

A miniautók kategóriájában az olvasók a Hyundai i10-et helyezték az „ár/teljesítmény” kategória élére, akárcsak tavaly. Ám a kisautó idén még ennél is többet érdemelt: a „Minőség" és a „Dizájn" kategóriákkal kombinálva a Hyundai meg tudta védeni a kisautók kategória összesített győzelmét, a második és harmadik helyre szorítva az Abarth 595 és a VW e-Up modelleket.

A Hyundai a kisautók összesítésében is felülmúlja versenytársait, akárcsak 2021-ben. Az olvasók szerint mindhárom kategória összesítésében ismét a Hyundai i20 diadalmaskodott, ezúttal a Mini Cooper és az Audi A1 Sportback előtt. A kompaktok között az olvasók a Hyundai i30-at választották az ár/teljesítmény arány győztesének, megelőzve a Skoda Octaviát, a Kia Ceedet és a Ford Focust is. A Hyundai az ár/teljesítmény kategóriában a középkategóriás hobbiterepjárók között is meggyőzte a német olvasókat, hiszen a Tucson és a Santa Fe modellekkel a Hyundai kétszeresen is képviselteti magát ebben az osztályban.

„A Hyundai esetében egyértelműen emelkedő tendenciát látunk. Nemcsak az összehasonlító tesztjeinkben, hanem a ’2022 Legjobb márkái’ olvasói szavazásán is” – mondta Tom Drechsler, a Bild csoport autós főszerkesztője. „Ez az imázsról szól, arról, mit gondolnak a vásárlók. A Hyundai 2021-ben háromszor nyert, idén viszont már öt győzelmet aratott." 

„Nagyon örülünk a Hyundai rendkívül jó teljesítményének a ’Legjobb Márkák’ imázsnövelő választásában” – mondta Jürgen Keller, a Hyundai Motor Deutchland ügyvezető igazgatója. „Az eredmény büszkeséggel tölt el bennünket. Az eladások folyamatosan növekvő száma bizonyítja, hogy modelljeink keresettek a vásárlók körében. Fontos sikerünk mutatója is ez, ahogy az is, ahogyan márkaként tekintenek ránk. Ezért nagyra értékeljük az Auto Bild olvasóinak különösen fontos véleményét, akik egyben ügyfeleink véleményét is képviselik. Az öt különböző kategóriában kiosztott győzelem azt bizonyítja, hogy imázs tekintetében is jó irányba haladunk." 

A 2022 első negyedévi értékesítési adatok azt mutatják, hogy egyre több vásárló bízik a Hyundai márkában. A mintegy 23 440 újautó eladás tíz százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, miközben a teljes piac az első három hónapban mínusz 4,6 százalékos eredményével még az előző év gyenge pontja alatt is maradt.

A Hyundai összesített piaci részesedése Németországban eléri a 3,74 százalékot (0,51 százalékpontos növekedés éves szinten), ami az első negyedévben valaha mért legmagasabb érték. A Hyundai piaci részesedését tekintve ismét a harmadik helyen áll az importmárkák között és továbbra is a legsikeresebb ázsiai márka Németországban.

A Hyundai modellpalettájában található alternatív hajtásláncok választéka immár a Hyundai németországi sikerének egyik alappillérévé vált. Az eladások csaknem harmada tisztán elektromos járművekből tevődik össze. Ez azt jelenti, hogy a márka ismét a harmadik helyet foglalja el az elektromos autóeladások összesített rangsorában, ami 8,5 százalékos részesedést jelent ebben a szegmensben.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei