Friss formával, műszaki tartalommal és GT-line verzióban érkezett a megújult Kia XCeed

A felfrissített, korábbinál sportosabb külső kihangsúlyozza az XCeed dinamizmusát, míg a csúcstechnológiás felszerelésekkel felfrissített utastér és a magas hatásfokú hajtásláncok kiemelik a modellt a kompakt crossoverek mezőnyéből. 

A Kia több mint 120 ezer darab értékesítése után felfrissítette sikeres kompakt crossoverét, az XCeedet. A modellfrissítés eredményeként megújult a megjelenés és átalakult az utastér is, a választható felszereltségek kínálatában pedig megjelent a sikeres Ceed GT hangulatát és szellemiségét hordozó sportos GT-line. A változások eredményeként az új XCeed még versenyképesebb és kívánatosabb ajánlatként lép színre a népszerű kompakt crossover kategóriában.

Az új XCeed LED-es fényszórói is újak, és hűtőmaszkja, valamint első lökhárítója szintén megváltozott. Azzal, hogy az első ködfényeket a fényszórók házába integrálták a tervezőknek lehetősége nyílt nagyméretű és nagy áteresztő képességű légbeömlők kialakítására. Ezek, az áramlatokat az első kerekek körül elterelve hatásosan csökkentik a légellenállást és vele a fogyasztást is.

Az új XCeed egyedi, kifejezetten crossover stílusú 18 colos könnyűfém keréktárcsákon gurul, hátsó lökhárítójának diffúzora és fényes fekete betétje is új. Oldalról az autó méreteihez képest hosszú motorháztető vonala lendületesen fordul át a szélvédő élébe, ez a formai megoldás dinamizmust ad az oldalnézetnek. A csomagtérajtóig vezető lejtős tetővonal kupés megjelenéssel ruházza fel a karosszériát, a választható kerékméret 16 vagy 18 col, a gumik pedig 205/60 R16 vagy 235/45 R18 méretűek. A hátsó lámpák rajzolata és világítási képe keskeny, vonalaik az autó vállvonalába nyúlnak.A csomagtérajtó és a hátsó lökhárító keresztirányú élei vizuálisan is szélesítik az XCeed sportos kiállását.

Belül az új Kia XCeed látványos középkonzolja finoman a vezető felé fordul. Emelt ülésmagasságával a friss modell sportos vezetői pozíciót, ugyanakkor tökéletes kilátást is kínál. Az infotainment rendszer “lebegő” képernyője kiemelkedik és el is különül a műszerfaltól, ugyanakkor a középkonzol alsó részén egy sor érintőkapcsoló és gomb segíti a szellőzés beállítását valamint a hi-fi hangerejének szabályozását. A különösen ergonomikus kialakítású kezelőszervek újak, működtetésük egyszerűbb és kényelmesebb is a korábbinál: a vezetőnek le sem kell vennie a tekintetét az útról.

Az új XCeed 12.3 colos digitális műszerfali kijelzője is felfrissült, a megjelenés a beállított menetmódhoz igazodik, a váltókar körüli fényes fekete felület és a belső visszapillantó finom kerete pedig egyszerre funkcionális és látványos elem. Az utastérben alkalmazott anyagok finom tapintásúak, a matt króm részletek presztízst sugároznak. A vevők szövet, velúr, műbőr és valódi bőr kárpitozást választhatnak. A GT-line utastere is különleges és a külsőhöz igazodóan sportos: a kormány alul lapított Dvonalú, a tetőkárpit fekete, a váltógomb huzata perforált bőr, és az ülések is speciális kialakításúak.

Az új XCeed nem csak megjelenésében hoz újat, hajtásláncainak kínálata is felfrissült, a benzines és dízelmotoros változatok Hybrid 48V kivitelben érkeznek és plug-in hibrid is választható. A kínálatban három közvetlen befecskendezéses turbós (T-GDi) benzines erőforrás szerepel, a háromhengeres 1.0 literes 120 lóerős, forgatónyomatéki csúcsa172 Nm, az 1.5 literes négyhengeres pedig 160 lóerőt teljesít, miközben 253 Nm leadására képes. A harmadik változat a Ceed és ProCeed GT modelleket is hajtó 1.6-os, ami egyben az XCeed kínálatának legerősebb tagja is: 204 lóerőt teljesít, csúcsnyomatéka pedig 265 Nm. Ez a motor különleges menetteljesítményekkel ruházza fel a modellt, az állórajtos 100 km/h-s gyorsítás szintideje mindössze 7.5 s (hétfokozatú duplakuplungos automata sebességváltóval).

A rendszeresen hosszú utakat teljesítőknek jó választás a takarékos, dízelmotoros Hybrid 48V kivitel, ebben a konfigurációban az 1.6 literes turbódízel hatfokozatú kézi sebességváltóval dolgozik együtt, és 136 lóerős (280 Nm). A hétfokozatú duplakuplungos erőátvitellel felszerelt változat forgatónyomatéki csúcsa 320 Nm. A teljes modellcsaládban elérhető Hybrid 48V rendszerek villanymotorja a 48V-os lítiumionpolimer szerkezetű akkumulátorban tárolt energiával támogatja a belső égésű (benzines vagy dízel) hajtást, főleg gyorsításokkor. 

A sportos GT-line felszereltség megjelenésével, és az ehhez kínált 204 LE-s benzinmotorral az új modellváltozat vezetése minden eddiginél izgalmasabb és dinamikusabb élmény. Ez a sportos kivitel azoknak a vásárlóknak készül, akik dinamikus, ugyanakkor praktikus és a mindennapokban is kompromisszumok nélkül használható autóra vágynak. Az XCeed kínálatának kiemelkedő tagjaként különleges megjelenésével, és menetdinamikai jellemzőivel a GT-line vágyakat ébreszt.

Az új XCeed különösen magas hatásfokú és takarékos plug-in hibrid (PHEV) hajtással is elérhető, 8.9 kWh kapacitású, lítiumion-polimer szerkezetű akkumulátorcsomaggal, 44.5 kW teljesítményű villanymotorral, és ‘Kappa’ sorozatú, közvetlen befecskendezéses (GDI) benzinmotorral. Hatfokozatú duplakuplungos sebességváltójával (6DCT) ez a rendszer 141 lóerős összteljesítményre és 265 Nm forgatónyomaték leadására képes, tisztán elektromos hatótávolsága 48 km (városi forgalomban 60 km). Ezzel a hatótávolsággal a legtöbb használó napi ingázása is lefutható pusztán elektromos energia felhasználásával.

Kategóriájának egyik legmagasabb műszaki színvonalú szereplőjeként az új XCeed a Kia kínálatának kiemelkedő modellje, technológiai töltete, biztonsága, konnektivitási jellemzői és infotainment rendszerei révén is. Úgy tervezték, hogy a mindennapokban is kiválóan helytálljon, miközben élvezetet és biztonságot kínál minden szituációban. A mostani változtatások és fejlesztések tökéletesen illeszkednek a típus fejlődéstörténetébe, hiszen az XCeed hagyományosan a kompakt crossoverek kategóriájának különleges technológiai képességekkel felruházott tagja.

„Vevőink hagyományosan nagyra értékelik az XCeed dinamikus menettulajdonságait, élvezetes vezethetőségét, mindennapi praktikumát és magas szintű technológiáit” – mondta Sjoerd Knipping, a Kia Europe termékmarketingért felelős alelnöke. „Az új modell éppen ezekre az erősségekre épít. A hajtásláncok kínálata szintén élvonalbeli, és tökéletesen tükrözi a Kia fenntartható mobilitás iránti hosszú távú elkötelezettségét. A nagyobb modellek sportos alternatívájaként az XCeed az évek során a Ceed család legsikeresebb tagjává fejlődött, jelentős részben emelt üléspozíciójának, kényelmének és dinamikus kezelhetőségének köszönhetően.”

Az új XCeed a modellcsalád többi tagjához hasonlóan a Kia szlovákiai, Zsolnán működő üzemében készül, európai értékesítése még idén szeptemberben elindul. Természetesen az új modell is a Kia kiemelkedően hosszú, 7 éves, 150 000 kilométeres általános garanciájával érkezik majd a márkakereskedésekbe. 

Forrás: Kia Magyarország

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei