A Hyundai több mint 7 milliárd dollár fektet be Amerikában

A Hyundai Motor Group bejelentette, hogy két autógyártó vállalata 2025-ig 7,4 milliárd dolláros befektetéssel fokozza gyárainak termelését, intelligens mobilitási szolgáltatásokba és villanyautók gyártásába kezd az Egyesült Államokban.   

A Hyundai Motor Group 7,4 milliárd dolláros befektetése elősegíti a termékek általános versenyképességét azáltal, hogy előtérbe helyezi a jövőbeli mobilitási technológiákat, ideértve a villamosítást és az üzemanyagcellás technológiát is. „Ez a befektetés bizonyítja mély elkötelezettségünket az amerikai piac, kereskedőink és ügyfeleink iránt” mondta José Muñoz, a Hyundai Motor globális vezérigazgatója és a Hyundai Motor North America elnök-vezérigazgatója. „A Hyundai az Egyesült Államokban is vezető szerepet kíván betölteni a jövő mobilitásában, csakúgy, mint a világ más tájain is. Erőfeszítéseink bizonyítékot nyújtanak arra, hogy a Hyundai továbbra is a legkiválóbbat kínálja jelenlegi és jövőbeni termékcsaládokban."


„A Kia átalakulásának egyik kulcseleme a belsőégésű motorról az elektromosságra való áttérés” – mondta Sean Yoon, a Kia North America elnök-vezérigazgatója. „Az Egyesült Államokban történő elektromos modellek gyártására irányuló stratégiai befektetésünkkel óriási előrelépéseket teszünk a villanyautó-piac vezető szerepére törekedve, de egyben növeljük hozzájárulásainkat azokban a gazdaságokban is, ahol üzleti tevékenységet folytatunk."

A Hyundai és a Kia befektetéseivel növelni fogja villanyautó-gyártási lábnyomát a gyártási mennyiség növelésével és az amerikai piaci igények kielégítése érdekében. A Hyundai csoport a jövő évtől amerikai gyártású elektromos járművek sorát kínálja majd az amerikai vásárlói számára. A Hyundai és a Kia figyelemmel kíséri a piaci viszonyokat és az Egyesült Államok kormányzatának villanyautós politikáját is, mielőtt az amerikai gyártási létesítmények fejlesztésére és a helyi villanyautógyártás fokozatos bővítésére vonatkozó terveit véglegesítené.

A Hyundai Motor Group a helyi magán- és állami partnerekkel együttműködve kibővíti az Egyesült Államok hidrogén-ökoszisztémáját is. A vállalatcsoport várakozással tekint az amerikai kormányzat és más üzleti partnerek együttműködésére az Egyesült Államok hidrogénenergia-ökoszisztémájának bővítése érdekében. A csoport elkötelezetten támogatja a hidrogén-társadalmat, amellyel új üzleti lehetőségeket teremthet a fenntartható jövő számára.

A Hyundai Motor Group még 2020 februárjában írt alá egy megállapodást az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériumával az üzemanyagcellás technológiák innovációjában és a globális terjeszkedésben való együttműködés érdekében. Ez magában foglalta a hidrogén utántöltő állomások telepítését és üzemanyagcellás Hyundai Nexo hobbiterepjárók beszerzését is.

A Hyundai még az idei év során az üzemanyagcellás teherautók forgalmazásának előkészítése céljából demonstrációs projektet indít. A Hyundai Motor a helyi partnerekkel együttműködik az üzemanyagcellás teherautók hidrogén-utántöltési demonstrációs projektjének lebonyolításában is, valamint a kikötői és belföldi logisztikai vállalatok részére üzemanyagcellás teherautók felhasználásával támogatást nyújt. A Hyundai korábban megállapodást kötött a fejlett hajtásláncokra szakosodott amerikai Cummins vállalattal is az üzemanyagcellás rendszerek az Egyesült Államok piacán történő bevezetésének felgyorsításáról.


A Hyundai Motor Group egy olyan leányvállalatot is létrehoz Washingtonban, amely a csoport Városi Légimobilitási (UAM) vállalkozásainak élére áll. A leányvállalat az UAM ökoszisztéma létrehozására és a mobilitási élmények forradalmasítására fog elsősorban összpontosítani. A HMG a Boston Dynamics révén szilárdan meg fogja erősíteni jelenlétét a robotika területén is. A csoport tavaly bejelentette, hogy megállapodott abban, hogy 80 százalékos irányító részesedést szerez a Boston Dynamics-ban, amelyet az értékbecslők 1,1 milliárd dollárra becsültek fel.

A Hyundai Motor Group ezenkívül az amerikai Aptiv mobilitási céggel együttműködve létrehozta a Motional közös vállalatát. Az önvezető technológia kereskedelmi forgalomba hozatalára összpontosítva a Motional Nevada államban megszerezte az iparág első önvezetési engedélyét, amivel a Lyft partnerével közösen 2023-ban robottaxi szolgáltatás beindítását tervezi. A Motional megkezdte a Hyundai teljesen elektromos IONIQ 5 villanyautójának fejlett autonóm vezetési technológiával felszerelt változatának tesztelését a közutakon.

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei