Megvan, mennyibe kerül itthon a Hyundai Kona N

A Hyundai Motor április végén mutatta be a nagyvilágnak a Kona kisterepjáró legújabb, N szériás változatát, néhány héttel később a magyar importőr pedig be is árazta sportos crossverét.

A Kona az egyre népesebb N sportmodellek családjának legújabb tagjaként egy digitális bemutató keretében április végén debütált Dél-Koreában. Az autó az első olyan crossover modell, amelyben a hobbiterepjárók emelt karosszériáját és az ezzel együtt járó praktikumot az N széria eddig sportmodelljeire jellemző dinamizmussal és versenypályás képességekkel ötvözik.   

A Kona N modell hajtásáról ugyanaz a 2.0 literes, 280 lóerős T-GDi motor gondoskodik, mint ami már az i30, az i30 Fastback és a Veloster N modellekben jól bevált. Amíg a Veloster és az i30 N modellekhez felárért kínálják, a kisterepjáróhoz viszont már alapáron jár a vadonatúj, 8 fokozatú duplakuplungos N DCT váltómű is, amelyet az N szériához jóval robusztusabbá tervezték azért, hogy bírja a nagyteljesítményű hajtáslánc 392 Nm-es maximális nyomatékát is. A Kona N ezzel a hajtáslánccal 5,5 másodperc alatt gyorsul nulláról százra.   

Az új Hyundai Kona N mindössze egyetlen változatban érkezik Magyarországra, 11,8 millió forintos listaárral. A gazdag alapfelszereltség részét képzi többek között kívül az alapáras Ignite Red fényezés, a 19 colos alufelni, a LED fényszórók és hátsó lámpatestek, a dupla kipufogóvég, míg belül a kormányon elhelyezett üzemmódváltó és váltófülek, a digitális műszeregység HUD kijelzővel, a sportos almínium pedálok, a kulcsnélküli rendszer és a Krell hangrendszerrel, valamint Bluelink telematikával felszerelt navigációs csomag, amit az aktív differenciálzár egészít ki. 

Az új Hyundai Kona N felárért olyan funkciókkal bővíthető, mint az aktív holttérfigyelő rendszer, táblafelismerő rendszer, elektromosan behajló külső tükrök, vonóhorog előkészítés, bőrkárpit, fűthető kormány, hátsó ülésfűtés, hangulatfények, elektromos első ülések. Emellett van egy Prémium csomag is, amelyben a szarvasbőr kárpitozás, az első elektromos ülésállítás, első ülésszellőztetés, valamint a hátsó ülésfűtés is benne van. Akinek az alapfényezés nem felel meg, az kisebb felárért Athlas White, nagyobb felárért akár Sonic Blue vagy Performance Blue fényezést is választhat a metálfényezések mellett.

Az új Hyundai Kona N első példányai valamikor nyáron érkeznek meg Európába, itthon várhatóan ősszel jelenhetnek meg az utakon.

A teljes árlista innen letölthető: KATT!     

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei