Megkezdődött a Hyundai hibrid raliautójának tesztelése

Miután a Hyundai Motorsport elkötelezte magát a hibridkorszak iránt, a versenyrészleg most a 2022-es szezonra készülve megkezdte legújabb hibrid versenyautó-prototípusának tesztelését.  

A Hyundai vadonatúj i20 N modelljének alapjaira épülő Rally1 prototípusának első tesztjét a WRC legújabb technológiai kihívására való felkészülés részeként Dél-Franciaország durva murvás útjain kezdték meg. A Hyundai Motorsport nem árulta el, ki ült a prototípus vezetőülésében, azt azonban bejelentették, hogy mind ott Tanak, mind peidg Thierry Neuville többéves szerződést kötött a vállalatal. 

„Ez egy különleges pillanat, amikor először viszünk ki egy autót az utakra, és mint mindig, néhány kihívással szembe kell néznünk" – mondta Andrea Adamo csapatfőnök. „A 2022-es Rally1 versenyautónk esetében üres lappal indulunk, vadonatúj szabályokkal, más koncepcióval és egy új alapmodellel – az i20 N-nel. Izgalmas volt elkezdeni a tesztelést és elindítani ezt az izgalmas új kalandot.”

A vadonatúj Rally1 versenyautó tesztje egy átfogó munkamenet része volt, amelynek középpontjában az autó összes részének fejlesztése és az adatok összegyűjtése állt, miután azt először egy németországi privát tesztlétesítményben próbálták ki. A Rally1 modell integrálja nagyteljesítményű szériamodelljének jellemzői mellett az új FIA előírásoknak megfelelő hibrid meghajtású rendszerét is, amit a csapat eddigi szezonokban gyűjtött összes eddigi tapasztalatával egészítettek ki.

A csapat most intenzív tesztelési ütemtervével felgyorsítja az i20 N alapjaira épülő versenyautó fejlesztését. Az új modellt Európa-szerte különböző helyszíneken, különböző körülmények között és terepeken fogják értékelni, amelyek a WRC-re jellemző átfogó változatosságot tükrözik. Az autó teljesítményét a következő hónapokban alaposan felmérik, a 2022-es bemutatkozása előtt semmit sem bíznak a véletlenre.

„Láttunk érdekes dolgokat, amelyeken változtatni és fejleszteni kell, de ez mind a folyamat és a munka része" – tette hozzá Adamo. „A csapat elképesztő munkát végzett és nagyon keményen dolgozott azon, hogy ilyen rövid idő alatt felkészítse az autót az első tesztre. Természetesen még egy hosszú út elején járunk, de azt hiszem, érdekes dolgok várnak még ránk a 2022-es Monte-Carlo Rali előtt.”

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei